Kako izgleda sretan dom? 8 načina kako unijeti toplinu i pozitivnost među četiri zida

Unošenje više radosti u vaš dom može biti način osvještavanja malih i velikih trenutaka koji osvjetljavaju život i održavaju pozitivan duh. Evo nekoliko malih ideja koje mogu imati velik utjecaj...

Usredotočimo se na radost

2021. godine usredotočujemo se na radost. Nakon godine koju smo imali, njegovanje i slavljenje malih trenutaka sreće kako dolaze nikada nije djelovalo katarzičnije i bitnije za trajnu dobrobit. Vraćajući se na jednu od najizazovnijih novogodišnjih uoči u svom životu, odlučila sam da ću, krećući se naprijed, učiniti sve što je u mojoj moći da pronađem sreću.

Stalno sam ponavljala ovu rezoluciju u razgovorima ("Fokusirana sam na to da budem sretna ove godine") i pustila je da vodi mnoge odluke. U konačnici, odvela me do novog doma, nove karijere i još mnogo toga za što nisam ni očekivala, a ni sanjala da je moguće.

Iako je moj način odabira sreće djelovao divlje i riskantno, to me na kraju dovelo do onoga što je na mnogo načina bila najuspješnija godina koju sam ikad imala. Nakon toga ta praksa odabira više sreće i na najmanje načine postala je moja druga priroda.

Premotavanje unaprijed na prošlu godinu. U takvom nemirnom vremenu još mi je veći izazov bio učiniti radost mojim najvećim bogatstvom. Ipak, trudila sam se pronaći je što je češće moguće - a oblikovanje mog okruženja za sreću zaista je pomoglo.

Unošenje više radosti u vaš dom može biti način usredotočenja na male i velike trenutke koji osvjetljavaju život i održavaju pozitivan zamah u toku. Evo nekoliko malih ideja koje mogu imati velik utjecaj na radost kod kuće:

1. Puštajte glazbu

Sve vrste, cijeli dan! To djeluje na trenutnu promjenu prostora i promjenu raspoloženja, a vrijedi spomenuti da je zvuk ljekoviti modalitet.

2. Isprobajte 'hygge'

Danska je umjetnost sreće s razlogom postala izuzetno popularna - stvarno djeluje! Mislite "ugodno" u novoj godini: Nosite ugodnu odjeću, izvucite pokrivač i prekrijte njime svoju sofu, zapalite svijeće, izvucite svoje omiljene knjige, skuhajte čaj ili vruću čokoladu.

3. Unesite citruse

I limuni i naranče imaju dugu simboličnu povijest osvjetljavanja prostora u feng shuiju. Napunite velike posude u kuhinji, blagovaonici ili dnevnoj sobi svježim citrusima kako biste osvijetlili svoj prostor svježom energijom. I da, molim vas pojedite ih i nadopunite po potrebi!

4. Dodajte više duginih boja

Višebojni spektri boja također su raznobojni spektri energije. Zidu dodajte živopisnu sliku, neka vam pozadina računala bude u duginim bojama, jedite više hrane u boji, nosite više boja dok se odmarate kod kuće... sve to može vam pomoći da osjetite pomak prema radosti.

5. Neka vaši metafizički favoriti budu dio vašeg doma

Toliko ljudi koje poznajem drže svoje karte za proricanje skrivene od očiju, eterična ulja u stražnjim dijelovima ladica i kristale spremljene u ormar. S kojim god duhovnim alatima volite raditi - sušenim biljem, uljima, špilovima karata, dragim kamenjem, tamjanom - razmislite kako ih ove godine možete istaknutije predstaviti u svom domu.

6. Aktivirajte prostor za kreativnost

Imala sam klijente koji su transformirali svoju karijeru, veze i samopoštovanje jednostavno stvarajući prostor za kreativnost kod kuće. Vaše zanatsko područje ne mora biti veliko da bi vam moglo promijeniti život. Mali stol, kut ili mjesto na balkonu je sasvim dovoljno.

7. Prikažite svoja umjetnička djela

Jednom kada odvojite prostor za kreativnost, izložite umjetnost koja iz njega dolazi. A ako kod kuće imate djecu, sustanare, partnera ili druge članove obitelji, stavite i njihove kreacije na svoje zidove. Kad svakodnevno vidite svoje umjetničke i izrađene kreacije, to je nevjerojatno nadahnjujuće. A kad svi u vašem domu vide svoju kreativnost izloženu, svi zajedno možete osjetiti tu povezanost i ponos.

8. I... dubinski očistite!

Ovu sam ostavila za kraj, ne zato što mislim da je čišćenje mukotrpno, već zato što ga možda ne volite. Ali nikada nemojte podcjenjivati snagu dubinskog čišćenja. Može donijeti trenutne nagrade, uključujući svježu energiju, više protoka, više bistrine, više žara i više magnetizma oko sebe.

Izvor: mindbodygreen.com

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci