Ne idete na more? Iskušajte floating - lijek za stres, manjak magnezija, nesanicu, migrenu...

Bestežinsko, "svemirsko" plutanje u zatvorenim kapsulama ili tankovima, poznato i kao floating, isjeljujuća je topla kupka obogaćena visokom koncentracijom magnezija

U potrazi za opuštanjem od stresne svakidašnjice sve više ljudi pronalazi mir u regenerativnoj terapiji nazvanoj magnesium floating – plutanje u magneziju. Riječ je o tretmanu koji mnogi opisuju „svemirskim“ jer plutanje u kadi nalik na futurističku kapsulu, ispunjenoj otopinom magnezija, daje bestežinski osjećaj.

„Tijekom magnesium floatinga mozak i cijeli neurosustav oslobađaju se izvanjskih podražaja, pa se čovjek počinje okretati prema unutra, iskonskom sebi. U tijelu se na prirodni način snižava razina stresnih hormona, količina mliječne kiseline u mišićima i krvni tlak te se usporavaju otkucaji srca. Ulazak je to u stanje potpunog mira“, kaže dr. Stjepan Ćurić, osnivač zagrebačkog Human Regeneration Instituta za regenerativnu medicinu, gdje se, među ostalim, provodi magnesium floating.

Otopina magnezijeva sulfata vrhunske je čistoće i sterilizirana da bi se onemogućio razvoj virusa i bakterija, pa se na siguran način može uživati u blagodatima minerala koji u ljudskom tijelu pokreće čak tristotinjak različitih, životno važnih funkcija. U obliku kupke magnezij izvrsno opušta i regenerira mišiće, smiruje bol i potiče pročišćavanje organizma, a ujedno obnavlja i umiruje kožu.

 

Ivana Vodogažec

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci