Drukčiji godišnji odmor: Duhovno povlačenje u kući Betanija

Ako vam je svakodnevica burna, ispunjena stresom i raznim obavezama, neka vam godišnji odmor bude sušta suprotnost

Svoje dragocjeno slobodno vrijeme provedite u ozdravljujućoj tišini i samoći, u duhovnom centru u kojem Milosrdne sestre sv. Križa svim turistima nude duhovno-rekreativni program. Njihov moto glasi: „Odmor je vrijeme povlaštenog slavlja u tvom životu i radu“ pa njihova oaza duhovnog i tjelesnog zdravlja, kuća Betanija, u klimatsko-lječilišnom podneblju Veloga Lošinja nudi kontemplativno ozračje tišine i mira.

Baš kao 1906. godine, kada je otvoren sanatorij Betanija. U vlasništvu Milosrdnih sestara sv. Križa djelovao je idućih 30 godina, a od 2003. godine sestre ponovo pokreću duhovni centar koji nudi programe pastoralne skrbi. Od srpnja do rujna, domaćice-redovnice pružaju ugodno ozračje doma, povoljan smještaj te svakodnevnu meditaciju i molitvu, individualne razgovore sa svećenikom ili časnom sestrom, kao i kreativne programe prilagođene djeci, mladima i odraslima.

Ovakav nam duhovni odmor može pomoći da ponovo pronađemo svoj izgubljeni identitet i osvijestimo potrebe svoje duše. A ispunit će i želje ljubitelja prirode i aktivnog odmora jer kuća Betanija, okružena ljekovitim mirisnim zelenilom, borovim šumama i tirkiznim morem, poziva na šetnje, igru i boravak na otvorenom.

Detaljnije informacije potražite na www.kuca-betanija.hr

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci