Alis Marić: 8 knjiga koje će vam uljepšati ljeto i otkriti sasvim nove svjetove!

Zamolili smo autoricu bloga Čitaj knjigu da nam izdvoji knjige koje vrijedi sa sobom ponijeti na plažu, a ona je sastavila šarolik izbor odličnih naslova za svačiji ukus!

Izdavačke kuće su se ponovno pobrinule da nam kvalitetnog štiva na plaži ne nedostaje, pa noviteti pristižu sa svih strana. Bilo da tražite knjigu za samorazvoj, dječji klasik za odrasle ili nešto što će vas nasmijati, autorica bloga Čitaj knjigu Alis Marić izdvojila je osam omiljenih knjiga u kojima ćete sigurno uživati.

1. Frida (Maria Hesse)  – Život u slikama

IMG_2297Nijedna slikarica nije ostavila traga u svjetskoj umjetnosti i popularnoj kulturi kao Frida Kahlo.

Fridina magična osobnost nikoga ne ostavlja ravnodušnim, njezina neobična ljepota i osebujan stil osvajaju poput egzotičnog cvijeta.

Frida je uvijek živjela u krajnostima, u koloritu ili crnilu, u sreći ili najdubljoj tuzi, u smijehu i pjesmi kojom je voljela privlačiti pozornost ili u samoći ateljea, gdje je slikala iz potpunog očaja.

Vječna inspiracija mnogima, nadahnula je i Mariju Hesse da nas povede na ovo čarobno putovanje njezinim životom i djelom.

2. Kako manje misliti (Christel Petitcollin) – Upute kako zaustaviti kaos u našim glavama   

Priznajte da ova knjiga ima intrigantan i privlačan naslov. Takav je i njezin sadržaj. Ovo je trenutno najprodavanija knjiga u Hrvatskoj.

Postoji li stalni kaos u vašoj glavi? Znamo da um ž nikad ne miruje bolje reći uvijek radi punom brzinom. Christel Petitcollin, psihoterapeutica i trenerica u području komunikacija  pokazuje kako možete uspješno kanalizirati poplavu misli i konačno vratiti duševni mir.

IMG_2300

3. Masarykova (Mirela Priselac Remi)  - Zbirka pjesama koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Pjesnički prvijenac Mirele Priselac Remi nudi upečatljive, gradske i ljubavne pjesme koje obrađuju teme zaljubljenosti, prekida, prevare, depresije i međuljudskih odnosa. Zarazno dobra poezija u kojoj se svatko od nas pronalazi.

4. Kako pregorjeti i uzeti život u svoje ruke (Aljoša Bagola) – Najbolja knjiga za osobni razvoj u ovoj godini

IMG_2302Velika preporuka za ovaj  praktični i izazovni vodič koji otkriva poruku spašavanja života skrivenu u izgaranju i vodi vas korak po korak do radosti i novog početka. Jer izlaz je moguć i provjeren. Tretiranje izgaranja treba vidjeti  kao priliku za ponovno uspostavljanje ravnoteže sa svojim životom.

Aljoša Bagola  napisao je knjigu od koje mogu  imati koristi mnoge  generacije. Njegov stil pisanja i mnogi korisni savjeti oživjet će vam um, izliječiti srce, vratiti vam život.

Bit će prava rijetkost pronaći čovjeka koji od ove knjige nema koristi. Svi smo mi pomalo izgorjeli i svatko od nas u ovoj knjizi može pronaći i “spas” i utjehu.

5. Heidi (Johanna Spyri) – Najveći dječji klasik u novom ruhu

Heidi, djevojčica iz Alpa – omiljena knjiga naših djetinjstava dostupna je u novom ruhu. Heidi je knjiga za djecu ali ne, nije samo za djecu. Već i za sve one koji vole djecu i koji su u sebi sačuvali ono dijete koje može zadiviti izlazak sunca u planinama ili cvijeće na livadama…

6. Filmski klub (David Gilmour) – Knjiga koja govori o odnosu oca i sina a ujedno je i prava mala enciklopedija filma

filmski_klub_pravaRoditelji su samo ljudi. Ali što učiniti sa sinom koji više ne želi ići u školu?

David, Jessijev  otac, nakon razvoda od njegove majke, predlaže neobičan dogovor: besplatan smještaj i hranu , ali uz tri filma tjedno. Od Truffauta preko  Hitchcocka  do ›Basic instinct-a‹, sin i otac provode zajednička  popodneva i večeri na sofi. Cilj nije samo savladati  povijest filma već imati puno vremena za razgovor  o pogrešnim djevojkama, pravim drogama, izgubljenoj i pronađenoj ljubavi te koliko je strast presudna.

Istinita, mudra, nježna i urnebesna knjiga o slomljenim srcima u filmovima ali i u stvarnom životu bez obzira na dob.

7. Razgovori s prijateljima (Sally Rooney) – Glas suvremenih mladih žena

Knjiga koja  govori o prijateljstvu, naivnosti, tajnama, odanosti i nevjeri između prijatelja i parova. Osobno, ali i putem maila  oni razgovaraju o seksu i prijateljstvu, umjetnosti i književnosti, politici i rodnim pitanjima.

Mi kao čitatelji kao da sjedimo  pored njih u nekoj fotelji i sve to gledamo i slušamo  kao tihi promatrači. U pisanje Sally Rooney, nove globalne književne zvijezde, se morate zaljubiti.

8. Svetac, surfer i direktorica (Robin Sharma) – Naučite slijediti želje svojega srca

IMG_2301Nezaboravan vodič koji će vas uz Jacka Valentinea odvesti na neobično putovanje koje će vam pokazati kako da  živite svoju sudbinu i da stvorite sjajne prilike u svom životu.

Autor bestselera prodanih u 15 milijuna primjeraka zna kako motivirati i potaknuti na akciju.

 

Pripremila: Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci