3. Sensa vikend: Bolje sutra

Kako sami sebi darovati ljubav opuštajući se i usvajajući nove vrijedne vještine i znanja, naučili su sudionici trećeg Sensa vikenda koji se u organizaciji magazina Sensa i internetskog portala Vikend planer održao na prvi dan proljeća u toplicama Sveti Martin

Ono što sigurno možemo promijeniti jesmo mi sami. Te riječi pisca Aldousa Leonarda Huxleyja počeli smo primjenjivati već na prvom koraku, pozdravljajući prvi dan proljeća u toplicama Sv. Martin gdje se održao treći Sensa vikend. Okruženi livadama i šumama u blizini rijeke Mure, smješteni u luksuznom Spa&Golf Resortu Sveti Martin, opuštanje, upijanje novih znanja i vještina, pa i naporno vježbanje – sve je bilo lako jer smo se osjećali kao pero.

Šezdesetak sudionika i predavača Sensa vikenda na čajanci upoznavanja i druženja uz veseli žamor sa znatiželjom je degustiralo novi organski Sensa čaj u sedam različitih okusa. Mirisni čajevi Ruža, Spa, Revital, Vitality, Energy, Menta i Kadulja kružili su od usta do usta opuštajući družinu spremnu na pustolovinu duha i tijela. Tijekom sretnih Sensa dana od 19. do 21. ožujka nastavila se intimna i prijateljska atmosfera pomiješana s predavanjima o zdravom življenju u stilu Sense, magazina za sretniji život.

Usklađeno disanje

Šalicu jutarnje doze kofeina zamijenili smo prirodnim sredstvom za razbuđivanje i energiziranje, vježbama za opuštanje, ali i aktiviranje svih mišića. Petru Carmichael, instruktoricu joge i vlasnicu zagrebačkog studija Divya yoga, razveselilo je što Sensa vikend već ima i redovite polaznike: "Bilo je lijepo vidjeti kako napreduju u vježbanju joge, i da nisu zaboravili ono što sam im prenijela na prethodna dva vikenda." Ovaj put održani su kombinirani satovi joge i pilatesa. Polaznicima su predstavljene razlike i sličnosti u disanju i izvođenju vježbi.

Zbog dinamičnijih vježbi pilatesa, Petra Carmichael naglasak je stavila na disanje, odnosno pravilno izvođenje pranayame. Pratila ju je Mirela Anić, instruktorica pilatesa i vlasnica zagrebačkog studija Body&mind. U devetom mjesecu trudnoće, Mirela je i ženama i muškarcima pokazala kako na izvedbu vježbi i snagu tijela nimalo ne utječe slatki teret koji nosi. "Trudnoća nije bila tema mojih satova pilatesa, ali me veseli što sam energičnim pristupom pokazala polaznicima da sustavnim treningom postaju svjesni granica svojeg tijela. Kada znaju komunicirati sa svojim tijelom, stres, kilogrami viška ili trudnoća ne sprječavaju ih u obavljanju svakodnevnih obveza", objasnila je Mirela.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci