2. Sensa vikend: Energija sreće

Za nama je drugi Sensa vikend, održan početkom studenoga 2009. u splitskom hotelu Le Meridien Lav u organizaciji Sense i portala Vikendplaner.info. Naučili smo kako što bolje iskoristiti vlastitu energiju i vratili se ispunjeni snagom i vitalnošću. Malo je potrebno za sreću, poželjeli smo da je svaki vikend Sensa vikend

Kada sam kao djevojčica sa širokim osmijehom bezbrižno trčkarala hodnicima hotela Le Meridien Lav u Splitu, nisam ni slutila da ću 20-ak godina poslije u tom istom hotelu sudjelovati na drugom Sensa vikendu, vikendu pozitivnih promjena. Stresan posao, rastrganost između prijatelja i obiteljskih obveza, vječni nedostatak vremena za vježbanje i opuštanje, nagomilani kućni zadaci nagnali su i mene da krenem put juga i prepustim se vještim rukama stručnjaka i suradnika magazina Sense.

Smješteni podalje od gradske vreve u luksuznom hotelu, 60-ak sudionika Sensa vikenda nije imalo drugih briga nego prepustiti se hedonističkom uživanju i upijanju vrijednih znanja. Sensa vikend i jest organiziran da svojim čitateljima i osobama koje su osvijestile potrebu rada na sebi vjerno i životno dočara moto Sense, magazina za sretniji život. Upoznavanjem stručnjaka i kolumnista dobili smo priliku ne samo družiti se s njima već proživjeti vikend prema njihovim postulatima i savjetima. Kako smo već imali prilike zaviriti u njihove živote na stranicama magazina, ovo je bila idealna prilika da se počnemo opuštati, vježbati i unaprijediti svoj život uz njihovu pomoć, i to odmah, na mjestu događaja.

Alegro ritam

Jesenski Sensa vikend održan početkom studenoga bio je posvećen povećanju energije kako bismo kratke tmurne dane koje presijecaju tek letimični tragovi sunca dočekali spremno, ispunjeni snagom i vitalnošću. Iako nas zima prisiljava da usporimo, to ne znači da se život ne može i dalje odvijati u alegro ritmu. U tome nas je svesrdno podržalo i vrijeme. Zasigurno posljednji topli sunčani vikend ove godine bio je dodatna potpora u namjeri da pronađemo i prigrlimo barem jedan savjet ili tehniku koja će nam tijekom zimskih mjeseci obnoviti energiju.

A što je bolje za punjenje energije nego relaksacija s Mirkom Vragovićem, koja je poznata čitateljima njegove kolumne Sat pozitivne energije. Prirodna relaksacija je energetska metoda kojom smo u samo sat vremena otpustili stres i potaknuli tijelo na obnovu i iscjeljenje. Kao i na prethodnom Sensa vikendu, Mirko Vragović je sve sudionike, bez obzira na dob, zaintrigirao tom jednostavnom i učinkovitom metodom. "Sudionici su na relaksaciji otkrili za što su sve spremni te pokazali želju da se i kod kuće nastave opuštati uz pomoć ove metode", ponosno je komentirao Mirko Vragović polaznike svoje radionice.

Energija kao lajtmotiv bila je posebice prisutna u kraljevskom tretmanu rejuvenation, koji je bio novost na drugom Sensa vikendu. Energy rejuvenation namijenjen je svima koji su svakodnevno izloženi stresu jer eliminira njegove negativne učinke i dodatno opušta uz laganu masažu. Nakon vremena provedenog u udobnom naslonjaču tijekom rejuvenationa i relaksacije s Mirkom Vragovićem bili smo ispunjeni svježom energijom i spremni promijeniti svijet. Pomirili smo se s mijenjanjem sebe pa smo krenuli s uvođenjem pozitivnih promjena i odbacivanjem loših navika koje nam potkradaju energiju, i to prema savjetima life coacha Tatjane Divjak, koja nam je na predavanjima Upravljanje vlastitom energijom objasnila i teorijski dio misteriozne energije.

Naučili samo da je prema autorima knjige The Power of Full Engagement ključ za povećanje produktivnosti upravljanje vlastitom energijom, a ne vremenom. Tako je odmah na početku srušila našu teoriju "kad bi dan trajao barem jedan sat dulje". Na dvije interaktivne radionice ispunjavajući testove naučili smo kako kvalitetnije, s osmijehom na licu i manje uloženog truda te u kraćem roku obaviti dnevne i životne zadaće.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci