12. Sensa dan: Događanja u Zelenom kutku

Skroviti maksimirski šumarak iza info kućice, na samom ulazu u zagrebačku omiljenu park-šumu, mjesto je za zanimljiva predavanja o tijelu i duhovnosti te razgovor s četiri dame o autentičnoj ljepoti u svakoj dobi

Najveći festival vitalnosti na otvorenom: Već 12. put Sensa dan obogaćuje živote i unosi radost u svakodnevicu

10.30 - 12.00 BODY TEHNIKA: Kako stres utječe na našu kralježnicu, držanje i disanje

Na ovoj teorijsko-praktičnoj radionici, Ana-Marija Jagodić Rukavina, magistra kineziologije i inovatorica Body tehnike predstavit će najčešće tegobe današnjice koje izazvaju neugodne simptome poput bolova u tijelu ili anksioznosti. Pokazat će kako si u takvim trenucima možemo pomoći vježbama iz Body tehnike koje u samo pet minuta donose olakšanje u akutnoj situaciji.

Ana-Marija Jagodić Rukavina

Njezin kolega, magistar kineziologije Karlo Šimanović demonstrirat će lagane vježbe, u sjedećem i ležećem položaju, koje možete raditi sami kod kuće kako biste pomogli sebi i svojim ukućanima u održavanju zdravlja kralježnice i otpuštanju svih vrsta stresa kojima smo svi danas pretjerano izloženi.

Karlo

12.00 - 13.00 Senzualnost - put u središte sretne žene

Da bi se dogodila sretna žena potrebno je buđenje. Buđenje žene. Njezin dolazak. Izlazak. Otvaranje i puštanje svjetla unutarnjeg bića prema van - prema životu, prema ljudima, sebi, muškarcu, senzualnosti, ranjivosti, erotici.
Zato se kao preduvijet treba dogoditi otpuštanje. Duboka relaksacija uma, nakon čega unutarnje biće žene, njen duh, njena prirodnost, ljupkost, ženstvenost svečano se otkriva u punoj raskoši. Jer, žene nisu dizajnirane za stres! Dizajnirane su za život – za ljubavan, rasplesan, mirisan, slasan, radostan, stvaralački svijet. One su te koje daju život, stvaraju život, udahjnjuju ga i donose radost.

Na svojoj će nas radionici Sanja Tatalović, autorica programa Lalita upoznati s malim djelićem svoje filozofije koja ohrabruje, emancipira i inspirira žene da se vrate svom iskonskom biću te da u sebi otkriju i žive sretnu ženu.

sanja tatalović

15.00 - 16.00 ZASJATI PUNIM SJAJEM

Imate li osjećaj da uvijek postoji nešto, neke objektvne okolnosti koje vam ne dopuštaju za zasjate u svojem punom sjaju? Da živite na način za koji ste rođeni? Da istinski, jasno i glasno živite svoju svrhu i upotrijebite sve svoje darove?

Na ovoj ćete radionici, uz pomoć Sanje Plavljanić – Širole, voditeljice centra Sretan dan, posegnuti upravo za tim darovima i istražiti kako biste, bez obzira na okolnosti, mogli potpuno zasjati baš sada, u ovom životnom trenutku, bez odgađanja.Sanja Plavljanić Širola

17.30 - 18.30 Autentična ljepota u svakoj dobi

Tema o kojoj će glavna urednica Sense Izabela Vrtar razgovarati na 12. Sensa danu s četiri dame bit će o prihvaćaju sebe, svoje ljepote i svojeg tijela. Doznat ćemo kako naše panelistice vide sebe, kako se njeguju, od kuda crpe inspiraciju za dobar osjećaj, kako prkose godinama i normama izgleda u određenoj dobi i na određeni način...

Donosimo odgovor na pitanja kako živjeti sretno u svome tijelu u svakoj dobi, prihvatiti autentičnu sebe i oživjeti najbolju verziju svoje ljepote i zadovoljstva.

Kroz sve te teme, želja nam je poručiti posjetiteljima da su oni sami odgovorni za sebe, svoju ljepotu i svoje zdravlje. Mudrost života, ljepote i zrelosti Seke Zebić, farmaceutkinje i kozmetičarke, koreografkinje Larise Lipovac, trenerice i koreografkinje Andree Solomun te mindfulness stručnjakinje Dubravke Fazlić u tome će im biti inspiracija.

seka zebićSeka Zebićandrea solomonAndrea SolomunLarisa LipovacLarisa LipovacDubravka FazlićDubravka FazlićIzabela VrtarIzabela Vrtar

Pročitajte i:

12. Sensa dan: Događanja na livadi Kišobran

12. Sensa dan: Događanja na livadi Lipovo sjedište

12. Sensa dan: Događanja u Sensa kutku

 

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci