12. Sensa dan: Događanja na livadi Lipovo sjedište

Da ne biste previdjeli nešto zanimljivo, predstavljamo vam sadržaje Sensa dana i po mjestu održavanja. Ovo su događanja na livadi Lipovo sjedište koja je smještena desno od glavne aleje pokraj drugog jezera

Najveći festival vitalnosti na otvorenom: Već 12. put Sensa dan obogaćuje živote i unosi radost u svakodnevicu

10.00 - 19.00 MASAŽA

Boravak u prirodi nas opušta i iscjeljuje, a kad tomu dodamo masažu pod vedrim nebom, cijelo iskustvo podižemo na jednu sasvim novu razinu relaksacije i blagostanja.

Svi posjetitelji Sensa dana imat će priliku, kad i svakog puta do sada, uživati u besplatnoj masaži aromaterapeuta i masera Gorana Klemena čiji će se stol za masažu nalaziti upravo na ovoj livadi, a sve što ste ikad željeli znati o aromaterapiji i eteričnim uljima možete doznati u njegovom info pultu.Goran Klemen

11.00 - 11.45 MINDFULNESS MEDITACIJA

Kako umiruti um i opustiti duh i tijelo, u ovim neizvjesnim vremenima jedno je od najčešćih pitanja.  Prakticiranjem Mindfulness Meditacije, mentalnog treninga za um, čak i samo kratko, npr. prateći svoje disanje oko 10 minuta dnevno, možemo primijetiti brojne psihičke i fizičke dobrobiti.

Fokusiranost na sadašnji trenutak, odnosno, svjesnost primjećivanja i prihvaćanja stvari onakvima kakve jesu, povezanost s ljudima oko sebe i prirodom, mir i opuštenost, samo su neke koje ćemo imati priliku iskusti uz uputstva i svjete Mirjane Petković, Life Coacha, Mindfulness Master Trenera i Heal Your Life Teachera. Mirjana Petković

12.00 - 13.00 ZVUČNA MASAŽA I KUPKA sa zdjelama po metodi Petera Hessa

Potrebno je uravnotežiti um, duh i tijelo kako bi živjeli ispunjenim i sretnim životom ali to nije nimalo jednostavan zadatak u današnjem načinu života gdje većina ljudi žonglira između poslova, obitelji, stresnih situacija i obaveza. Zvukoterapija je jednostavan i nježan ali učinkovit način koji će nam pomoći umiriti um, osvježiti duh i opustiti tijelo da bismo se obnovljeni vratili svojim obavezama. 

Na radionici certificirane praktičarke zvučne masaže Sandre Jurenović možete osjetiti neke od mnogobrojnih holističkih benefita zvukoterapije: duboko opuštanje, oslobađanje od nepetosti i blokada, povećanje osjećaja radosti u mira, elimaciju toksina i jačanje imuniteta, regulaciju krvnog tlaka, ublažavanje različitih bolova, jačanje samopouzdanja, kreativnosti i koncentracije, lakše otpuštanje negativnih obrazaca...

Sandra Jurenović

15.30 - 16.30 Kreativna radionica s glinom: 'MOŽEMO LI SE BOLJE MODELIRATI?'

Mekani smo i podatni poput gline. No, kada se glina osuši ili ispeče, stvrdne se, postane kruta i može puknuti ako se prema njoj ne odnosimo s pažnjom i poštovanjem. Kao što ruke majstora oblikuju blato, tako i naša prošla iskustva oblikuju nas - naše ponašanje, svjetonazor... Srećom, ona se mogu mijenjati. Baš kao i glina. Podatni smo ako smo otvoreni za promjene.

Želite li isprobati transformaciju na drugačiji, lakši način te ako osjećate potrebu za stvaranjem i zaigranosti, pridružite se kreativnoj radionici oblikovanja gline sa coachkinjom Sonjom Runkas i zaronite zajedno u unutrašnji svemir.

Rad s glinom vraća nas u sadašnji trenutak, daje nam potreban mir, vrijeme za sebe te izbacuje na površinu sve suvišno i nepotrebno, čisteći zaostale blokade koje nas ograničavaju.

Sonja Runkas

17.30 – 18.30 Plesna radionica: ESTATIC SPIRIT DANCE

Ecstatic Spirit Dance praksa je svjesnog plesa i slobodnog pokreta koji nema unaprijed određenu formu i za njega nije potrebno nikakvo predznanje što ga čini odličnom metodom relaksacije baš za sve.

Kroz ovaj ples, uz voditeljicu Ivu Solarević Jeličić možete se osloboditi potisnutih emocija, fizičkih napetosti, stresa, strahova i dopustiti si bolji energetski protok kroz tijelo. Također, na ovaj se način pokreću "blokirani" dijelovi u tijelu i tako se moguće osloboditi onog što je potisnuto, zgrčeno, zaboravljeno i zarobljeno unutar našeg duha i tijela.

Iva Solarević Jeličić

Pročitajte i:

12. Sensa dan: Događanja na livadi Kišobran

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci