12. Sensa dan: Događanja na livadi Kišobran

Najveći festival zdravlja i vitalnosti na otvorenom održava se 13. lipnja u zagrebačkom parku Maksimir na četiri lokacije. Donosimo vam šarolik program događanja na livadi Kišobran, sigurno ćete pronaći nešto za sebe, bilo da želite vježbati ili se osloboditi stresa

Najveći festival vitalnosti na otvorenom: Već 12. put Sensa dan obogaćuje živote i unosi radost u svakodnevicu

10.00 - 11.15 HEART OPENING HATHA YOGA

Pod vodstvom certificirane učiteljice joge, iz joga studija Pozdrav suncu, Senke Ljubić uronite u carstvo opuštajućih i osnažujućih asana za vitalnost cijelog tijela.

Uz sat tradicionalne hatha joge stavit ćemo naglasak na srčanu čakru kako bismo svoje emocije pročistili i otvorili novim iskustvima te spremno, hrabrog srca zakoračili u nove izazove. Uz energiju srčane čakre, hatha joga osvježava čitavo tijelo, izoštrava koncentraciju i stvara duboki unutrašnji osjećaj smirenosti. Sat započinje nježnim Chandra namaskarom, a završava dubokim vođenim opuštanjem. Niži intenzitet sata namijenjen za potpune početnike kao i sve razine iskustva u jogi.

senka ljubić

11.30 - 12.30 TAI CHI

Već tradicionalno, Boro Ranitović, učitelj ove drevne vještine iz centra Anan-Do, pokazat će nam kako lagani i fluidni pokreti tai chia poboljšavaju koordinaciju pokreta, ispravljaju posturu, uravnotežuju razinu šećera u krvi, smanjuju stres, reguliraju rad unutarnjih organa, stimuliraju pažnju i koncentraciju, stabiliziraju emocije... Pridružite mu se, bez obzira na dob ili tjelesnu spremu, i otkrijte zašto obožavamo tai chi!

8. sensa dan

14.45 - 15.45 PILATES ZA FOKUS I ENERGIJU powered by Eucerin SUN

Sat pilatesa pod vodstvom instruktorice Katarine Hansell Bakić iz studia Katarina Pilates House idelan je za sve, bez obzira na dob ili fizičku kondiciju. Blagodati pilatesa za cijelo tijelo i um brzo se primjećuju. Pridružite joj se i učinite nešto za fleksibilnost vašeg tijela, zdravlje kralježnice i ljepše držanje jer nema boljeg osjećaja od energiziranosti i pozitivne energije nakon sata pilatesa u prirodi.

S obzirom da ćemo vježbati na otvorenom, u doba kada su sunčeve zrake dosta jake, svi će vježbači imati priliku isprobati te vježbati pilates zaštićeno od sunca zahvaljujući Eucerin Sun proizvodima. Prilagođeni su individualnim potrebama kože lica: hiperpigmentacija, masna i aknama sklona koža, koža sklona starenju. Odlikuju ih visoki i vrlo visoki zaštitni faktori širokog spektra, a sve  su formule lagane teksture. Pogodne su za lako nanošenje i brzo upijanje, a koriste se isključivo odabrani aktivni sastojci čija je djelotvornost i podnošljivost na koži klinički dokazana.

Katarina Bakić, pilates

16.00 – 17.00 VJEŽBE ZA LICE I VRAT: Face fitness by Mia powered by Garnier

Mia Šoškić, face fitness trenerica, na pragu svojih četrdesetih je shvatila da joj vježbanje pilatesa i zdrava hrana ne mogu pomoći da njezino lice izgleda zategnutije i mladenačkije. Tragajući za rješenjima naišla je na face fitness metodu vježbanja mišića lica. Nakon tromjesečne kontinuirane prakse rezultati su je zapanjili. Njezino lice je izgledalo svježije i pomlađenije, a veliki podočnjaci gotovo da su iščezli. Svoje omiljene vježbe za lice koje su jednostavne ali učinkovite prezenirat će na svojoj radionici. Naučite kako se pomladiti!

Mia Šoškić

U sklopu radionice sudionici će imati priliku isprobati Garnier BIO liniju proizvoda za njegu kože lica koja ne sadrži konzervanse, poput parabena, sintetičkih boja i kemijskih filtera i ponosi se ECOCERT oznakom. Sve su formule veganske, ključni sastojci potječu iz obnovljivih izvora i iz organske proizvodnje, a većina se dobiva pravednom trgovinom, što donosi pravednu novčanu naknadu proizvođačima. U proizvodnji ove linije koristi se što je moguće više materijala koji su reciklirani ili se mogu reciklirati.

17.30 – 18.30 GONG KUPKA

Gong majstorica Svetlana Vukić iz centra Kreacija života "okupat" će nas zvukovima gonga za završetak Sensa dana. Dok ležite na prostirkama, moćni zvukovi gonga i tibetanskih zdjela oslobodit će vas stresa, ojačati samopouzdanje, kreativnost i koncentraciju, smanjiti anksioznost i depresiju, olakšati otpuštanje negativnih obrazaca, probuditi svijest o vlastitom tijelu i omogućiti pristup i korištenje vlastitih resursa za iscjeljenje te olakšati čitav niz zdravstvenih tegoba.

Svetlana Vukić

 

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci