Topla salata od heljde
Heljda je odličan izvor biljnih vlakana, sadrži magnezij a bogata je i esencijalnim aminokiselinama, što je čini dobrim izvorom proteina. Uz dodatak brokule i maslina dobit ćete zasitno a lagano jelo koje će nahraniti vaš organizam bez osjećaja težine...

200 g heljde u zrnu
300 g brokule
1 češanj češnjaka
nekoliko maslina punjenih paprikom
2 žlice sojina umaka
maslinovo ulje
sok jednog limuna
Heljdu operite, ocijedite, ostavite da se osuši. Propržite, dodajte vodu u omjeru 2:1, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta.
U drugoj posudi propržite na malo ulja popržite češnjak. Zatim dodajte očišćenu brokulu razdvojenu na cvjetiće. Podlijte vodom, poklopite i pirjajte na umjerenoj vatri sve dok brokula ne omekša. Na kraju dodajte heljdu i ostavite još nekoliko minuta na vatri.
Prije nego što maknete s vatre, začinite sojinim umakom. Masline narežite na kolutiće i poslužite s heljdom i brokulom te sve začinite limunovim sokom.
Izvor: Kuhaj.hr
Ostali članci
-
Preljev za salate s tahinijem
Hranjiv i ukusan recept za preljev iz knjige 'Detoks od A do Ž' koji će…
-
Preljev za salate sa senfom
Hranjiv i ukusan recept za preljev iz knjige 'Detoks od A do Ž' koji će…
-
Zeleni preljev s koprom
Hranjiv i ukusan recept za preljev iz knjige 'Detoks od A do Ž' koji će…
-
Salata od leće i pečene cikle
Odličan vegetarijanski obrok bogat željezom i B vitaminima