Topla salata od heljde

Heljda je odličan izvor biljnih vlakana, sadrži magnezij a bogata je i esencijalnim aminokiselinama, što je čini dobrim izvorom proteina. Uz dodatak brokule i maslina dobit ćete zasitno a lagano jelo koje će nahraniti vaš organizam bez osjećaja težine...

200 g heljde u zrnu
300 g brokule
1 češanj češnjaka
nekoliko maslina punjenih paprikom
2 žlice sojina umaka
maslinovo ulje
sok jednog limuna

Heljdu operite, ocijedite, ostavite da se osuši. Propržite, dodajte vodu u omjeru 2:1, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta.

U drugoj posudi propržite na malo ulja popržite češnjak. Zatim dodajte očišćenu brokulu razdvojenu na cvjetiće. Podlijte vodom, poklopite i pirjajte na umjerenoj vatri sve dok brokula ne omekša. Na kraju dodajte heljdu i ostavite još nekoliko minuta na vatri.

Prije nego što maknete s vatre, začinite sojinim umakom. Masline narežite na kolutiće i poslužite s heljdom i brokulom te sve začinite limunovim sokom.

Izvor: Kuhaj.hr

Preporučujemo

Ostali članci