Šarena salata od patlidžana

Patlidžan je odličan izvor vitamina K, C, A, B1, B3, B6 i B9 (folna kiselina). Bogat je i mineralima kalijem, kalcijem, fosforom, bakrom i magnezijem te obiluje vlaknima koja imaju višestruku dobrobit za organizam. Opskrbite svoj organizam hranjivim tvarima i uživajte u okusima Mediterana...

2 patlidžana
sol
1 glavica crvenog luka
80 g sušenih rajčica u ulju
200 g kozjeg sira
papar
3 žlice balzamičnog octa
crne masline
1 mladi luk
1 žličica tekućeg meda
5 žlica maslinova ulja

 

Patlidžane operite, očistite, narežite na tanke ploške po dužini, posolite i ostavite oko 20 minuta da odstoje. Luk oljuštite i nasjeckajte. Rajčice ocijedite te narežite na trakice. Sir narežite na kockice. Patlidžane posušite s obje strane i ispecite na roštilju. Stavite ih na tanjure pa pospite paprom. Potom dodajte luk, rajčice i sir. Ocat, med i ulje pomiješajte, začinite pa time nakapajte salatu. Dodajte crne masline i pospite sitno sjeckanim mladim lukom.

Izvor: Kuhaj.hr

Preporučujemo

Ostali članci