Salata s porilukom

Kada glavnu ulogu u salati ponudite poriluku ona postaje više od samog priloga

Vrijeme pripreme i kuhanja: 25 min
Vrijeme pečenja: 15 min

Maslinovo ulje za namastiti posudu za pečenje
3 - 4 mlada poriluka, po dužini narezana na tanje ploške
1 crvena paprika, izrezana na četvrtine i tanko narezana
100 g crnih maslina
150 ml vrućeg povrtnog temeljca
1 - 2 žličice meda
3 - 4 žlice bijelog balzamičnog octa (ako nemate, koristite neki drugi)
2 kriške kruha, nasjeckane na male kockice
2 žlice maslinova ulja

1. Zagrijte pećnicu na 200 °C i namastite posudu za pečenje te u nju poredajte poriluk. Pospite ga paprikom i maslinama. Pomiješajte temeljac, med, ocat, sol i papar te prelijte preko povrća. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici oko 15 minuta.

2. Pržite kockice kruha na malo ulja oko dvije minute. Malo posolite. Izvadite povrće iz pećnice, pustite da se malo ohladi i poslužite s prženim kockicama kruha.

StockFood

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci