Proljetna salata za jačanje organizma

Puna hranjivih tvari, ova je salata idealna za okrepu organizma u proljeće. Želite li je dodatno "ojačati", u nju umiješajte kuhani slanutak. Kremasti preljev kojim je začinjena možete poslužiti i uz bilo koje drugo povrće, svejedno je li sirovo ili kuhano. Do uporabe ga držite u hladnjaku

Sastojci:

½ glavice mladoga kelja
oko 200 g mješavine salata
¼ glavice crvenoga kupusa ili radiča
3-4 mlada luka, nasjeckana
2 srednje velike mlade mrkve
5 žlica oljuštenih sjemenki konoplje
5 žlica suncokretovih ili bučinih sjemenki

Za preljev:

5 žlica tahinija
3 žlice konopljina ulja ili ekstradjevičanskoga maslinova ulja
svježe iscijeđen sok ½ limuna
žličica mljevenoga kumina
sol i svježe mljeven papar
3 žlice vode

Za posluživanje:

½ avokada
žlica limunova soka

Kelj i salatu dobro operite, otresite višak vode pa narežite na tanke trakice. Tanko narežite i ljubičasti kupus (ili radič) te mladi luk, a mrkvu krupno naribajte. Sve povrće pomiješajte te dodajte konopljine i suncokretove (ili bučine) sjemenke. U zdjelici dobro promiješajte sastojke za preljev pa njime začinite salatu. Poslužite s ploškama avokada nakapanim limunovim sokom.


Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci