Kus-kus salata s tahini preljevom

Zdrav vegetarijanski obrok gotov u svega 10 minuta. Najbolje od svega? Ovu salatu možete spakirati i ponijeti na plažu ili u ured!

Sastojci (za 2-4 osobe):

  • 100 g kus-kusa
  • 2 žlice maslinova ulja
  • prstohvat soli
  • 250 g miješane lisnate salate (radič, matovilac, zelena salata, rukola)
  • 1 mrkva
  • 2 – 3 komada mladog luka
  • 5 rotkvica
  • 10 mini rajčica
  • listovi svježeg bosiljka
  • 2 prstohvata soli
  • Za preljev:
  • 3 žlice tahini paste
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice soka od limuna
  • 1 žlica meda
  • 75 ml vode

Priprema:

Kus-kus skuhajte u slanoj vodi (prema uputama na pakiranju). U još vrući kus-kus dodajte dvije žlice maslinova ulja, promiješajte, poklopite i pustite da se ohladi.

Napravite preljev: izmiješajte med i limunov sok, dodajte tahini pastu, maslinovo ulje i vodu pa sve zajedno dobro izmiješajte (ovo možete raditi u teglici s poklopcem pa samo sve dobro protresete).

Operite salatu i posušite je. Mrkvu ogulite i naribajte nasitno. Mladi luk operite i narežite nasitno. Rotkvice operite i narežite na tanke ploške, a mini rajčice operite i narežite na četvrtine.

U veću zdjelu stavite lisnatu salatu i mladi luk, posolite i promiješajte, dodajte kus-kus, potom dodajte rotkvice, mini rajčice i listove svježeg bosiljka, prelijte tahini preljevom, sve dobro izmiješajte i poslužite.

Sandra Rončević, autorica bloga 'O slanom i slatkom'

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci