Pizza sa zapečenim rajčicama

Samo malo više truda i nešto aromatičnog bilja, i pizza od elementarnih sastojaka postaje nešto posebno. Ovako zapečene, "karamelizirane" rajčice možete dodati i u umak za tjesteninu

Za tijesto:
200 g glatkog brašna
½ žličice soli
1 žlica listića svježega limunskog timijana
1 paketić suhoga kvasca
130 ml tople vode
2 žlice maslinova ulja


Za nadjev:
500 g cherry rajčica
2 žlice maslinova ulja
1 žlica smeđeg šećera
2 žlice listića svježega limunskog timijana
125 g mozzarelle
sol i svježe mljeven papar


Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje. U brašno umiješajte sol i limunski timijan, a zatim u njemu napravite udubinu te u nju uspite suhi kvasac. Ulijte vodu i ulje te zamijesite tijesto. Ostavite ga da odstoji dok pripremate nadjev. Za nadjev operite i posušite rajčice. Jako zagrijte tavu, dodajte maslinovo ulje i cherry rajčice. Pospite ih šećerom te listićima limunskog timijana. Pirjajte dok se rajčice ne počnu karamelizirati, a zatim smanjite vatru i kuhajte još 10-ak minuta. Mozzarellu narežite na ploške. Od tijesta oblikujte 1 veću ili 2 manje pizze pa po njemu rasporedite zapečene rajčice, a po njima ploške mozzarelle. Posolite i popaprite. Stavite u jako zagrijanu pećnicu te pecite dok se sir ne rastopi, a rubovi potamne i postanu hrskavi, 10-ak minuta.  


Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci