Pizza od cvjetače

Za Sensu recept otkriva chef Ivan Simončić iz zagrebačkog hotela ARCOTEL Allegra

Sastojci (za 4 osobe):
500 g cvjetače
100 g integralnog brašna
Sol i papar po želji
2 jaja
Prstohvat naribanog muškatnog oraščića
Mozzarella
Sok od rajčice
Origano i bosiljak po želji
Maslinovo ulje

Priprema:
Cvjetaču skuhati, samljeti i dobro ocijediti. Na tako pripremljenu cvjetaču staviti dva jaja, integralno brašno i sve dobro izmiješati. Pleh na kojem će se pizza peći nauljiti maslinovim uljem i tijesto od cvjetače poravnati po plehu. Staviti u pećnicu na 180 stupnjeva i peći dok ne postane zlatno žute boje. Kad je tijesto gotovo, izvaditi iz pećnice i staviti na njega umak od rajčice, origano te ostale sastojke po želji. Staviti mozzarellu i vratiti u pećnicu da se sve zajedno zapeče. Narezati i poslužiti.

chef Ivan Simončić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci