Paleorecept: Pizza s koricom od cvjetače

Paleoprehrana sve je popularniji način prehrane u kojemu se ne limitira unos kalorija, nego je naglasak na načinu kako se namirnice biraju i kombiniraju. Umjesto tjestenine, kruha i krumpira, paleoprehrana obiluje povrćem koje pomaže da polako trošimo energiju, mesom i ribom te orašastim plodovima i sjemenkama koji organizmu daju zdrave masnoće. Isprobajte ovaj recept za pizzu s "tijestom" od cvjetače

Sastojci:
1 cvjetača, narezana na cvjetiće, sačuvajte lišće
1 češanj češnjaka, protisnut
90 g samljevenih badema
1 jaje, lagano razmućeno
2 žličice maslinova ulja
45 g naribanog parmezana

Za nadjev:
2 žlice maslinova ulja
2 male glavice luka, narezanog na ploškice
1/2 žličice mješavine začina za odreske
250 g goveđega odreska
230 g nasjeckane rajčice iz limenke
1 češanj češnjaka
1 crvena paprika, očišćena i nasjeckana
45 g kozjega sira, narezanog na 8 dijelova
8 maslina

Zagrijte pećnicu na 230 °C. U multipraktiku izmiksajte cvjetaču s češnjakom tako da nalikuje krušnim mrvicama. Dodajte 1/2 žličice soli, bademe, jaje, žličicu ulja i parmezan pa sve izmiješajte. Posudu za pečenje pizze (promjera 30 cm) obložite papirom za pečenje. Na dno utisnite smjesu s cvjetačom, premažite maslinovim uljem i pecite oko 20 minuta, da dobije zlaćanu koricu. Preokrenite (stavite novi papir ili prebacite u drugu posudu obloženu papirom) i pecite još 10 minuta.
U tavi zagrijte žlicu ulja pa lagano pirjajte luk. Goveđe odreske pospite začinima. Izvadite luk iz tave, pojačajte vatru pa pecite meso oko 3 minute, uz povremeno okretanje.
Ocijedite rajčicu, premažite osnovu od cvjetače, pospite lukom, češnjakom i paprikom. Narežite odreske na trake pa ih rasporedite po pizzi zajedno sa sirom, maslinama i lišćem cvjetače. Premažite maslinovim uljem i pecite oko 15 minuta, dok se sir ne rastopi. Prije posluživanja narežite.  

Profimedia (Rex Features)

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci