Jesenska delicija: Pizza s grožđem, sirom i orasima

Bobice grožđa aromatizirane su kaduljom, čiji su hrskavo poprženi listići točka na i ove jesenske pizze

za tijesto:

150 g polubijelog brašna

150 g integralnog brašna

½ žličice soli

1 paketić suhoga kvasca

2 žlice maslinova ulja

200 ml mlake vode

 

za nadjev

1 veći grozd crvenog ili crnoga grožđa

20 g maslaca

10-ak listića svježe kadulje

200 g naribanog sira

50 g smrvljene gorgonzole

50 g krupno nasjeckanih oraha

sol i svježe mljeven papar

 

Za tijesto dobro pomiješajte obje vrste brašna i sol. U brašnu napravite udubinu te u nju uspite suhi kvasac. Dobro promiješajte pa dodajte vodu i maslinovo ulje. Zamijesite tijesto i ostavite ga da se diže najmanje pola sata. 

Za to vrijeme operite i pobrišite grožđe te otkinite bobe. Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva. U malom loncu rastopite maslac pa na njemu 2-3 minute popržite listiće kadulje. Ugasite vatru i hrskavo popržene listiće kadulje izvadite na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće. U maslac dodajte bobice grožđa i dobro promiješajte. Ostavite sa strane. Dignuto tijesto za pizzu razvaljajte i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Pospite ga naribanim sirom i smrvljenom gorgonzolom, a zatim po njemu rasporedite grožđe i pospite ga nasjeckanim orasima. Posolite i popaprite. Pecite 15 do 18 minuta. Izvadite iz pećnice i pospite poprženim listićima kadulje. 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci