Zelena superjuha sa spirulinom

Za svaku od namirnica od kojih se spravlja ova juha bez pretjerivanja se može reći da je superzdrava. Usto, vrlo se brzo skuha pa je idealan lagani obrok nakon radnog dana

2 svežnjića mladog luka (6-7 komada)

300 g špinata

4 češnja češnjaka

2 žlice spiruline u prahu

soli i svježe mljevenog papra po ukusu

Mladi luk očistite i nasjeckajte (i zeleni dio). Špinat očistite od peteljki pa listove narežite. Češnjak oljuštite i nasjeckajte. Sve stavite u širok lonac pa ulijte 1,5 litru vode. Kuhajte na jakoj vatri dok ne zakipi, a tada vatru smanjite, lonac poklopite i nastavite kuhati još 10 minuta. Potom maknite s vatre i ostavite da se hladi oko 5 minuta pa umiješajte spirulinu. Dobro smiksajte štapnim mikserom tako da dobijete potpuno glatku juhu. Kušajte pa po svom ukusu posolite i popaprite. Poslužite odmah.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci