Recept za temeljac od ribljih glava i kostiju

Recept zagrebačke blogerice Nasje Duplančić, autorice bloga Mama, ja sam gladan

1 kg kostiju manje bijele svježe ribe, one sitne prepune kostiju ili kosti i glava veće ribe
1 veći luk
2 - 3 češnja češnjaka
2 lista lovora
1 komad celera
2 mrkve
2 - 3 žlice maslinova ulja
papar u zrnu

Na maslinovu ulju pirjajte povrće narezano na komadiće (sve osim češnjaka), s lovorom, da se lagano zapeče sa svih strana. Pred kraj dodajte oguljeni češnjak pa još kratko dinstajte. Dodajte ribu, sve prelijte hladnom vodom i pustite da zakuha.

Pjenu odstranite, a zatim smanjite vatru, pa dodajte papar, prema ukusu, i lagano kuhajte što dulje, odnosno sat-dva. Kad se temeljac skuha, procijedite ga. Komadiće ribe možete upotrijebiti za jelo ili izradu namaza i paštete.

Temeljac ohladite pa ga stavite u vrećice ili posude za zamrzavanje. Bit će odličan dodatak jelima od ribe kao što su rižota, brudeti, ­gregade i sl.

Temeljci od kostiju - žlica zdravlja

Kako skuhati temeljac od pilećih kostiju?

Recept za temeljac od junećih ili telećih kostiju

Svakodnevna upotreba temeljca od kostiju

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci