Tajlandska juha s kokosovim mlijekom, lososom i klicama

Superzdrava juha kojoj nećete odoljeti. Losos je poznat kao izvor omega-3 masnih kiselina, klice su prepune vitamina A, B, C, D, E i K, bjelančevina i vlakana, a bogate su i kalcijem, cinkom, željezom te magnezijem

Vrijeme pripreme: 5 minuta

1 ½ žlica ulja
3 sitno narezana mlada luka
1 žlica crvene curry paste
700 ml ribljeg temeljca
2 žlice ribljeg umaka
400 ml kokosova mlijeka
4 fileta od 150 g lososa, bez kostiju i kože
sol i papar
150 g klica
300 g suhih, tankih rižinih rezanaca
šaka svježeg lišća korijandra

Zakuhajte vodu u velikom loncu i skuhajte rezance. U drugom loncu zagrijte ulje pa u njemu lagano pirjajte mladi luk dok ne omekša.

Dodajte curry pastu te uz miješanje kuhajte jednu minutu. Ulijte temeljac, riblji umak i kokosovo mlijeko. Kuhajte dok ne proključa. Posolite i popaprite filete lososa. Lagano ubacite dva fileta u juhu te ih poširajte 4 - 5 minuta, dok ne postanu ružičasti u sredini. Kad ih izvadite, možete ih natrgati vilicom ili ostaviti u komadu, ako vam je tako draže. Skuhajte i ostala dva fileta. Pokrijte losos folijom da se ne ohladi dok juha i dalje lagano vri.

Ubacite klice u juhu i kuhajte ih oko minutu. Izvadite klice iz juhe dok su još hrskave.
Kuhane rezance ocijedite, isperite pod mlazom hladne vode te ih rasporedite u četiri zdjelice. Na rezance stavite losos i klice, prelijte juhom, ukrasite svježim korijandrom te na kraju nakapajte s malo soka od limete.

Nadia Arumugam/Narratives

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci