Tajlandska juha od kokosa i piletine

Priprema ove juhe nije zahtjevna, ne oduzima mnogo dragocjena vramena, a goste ili ukućane iznenadit ćete daškom egzotike u svom domu

limenka kokosova mlijeka
gotovi riblji umak
zelena curry pasta
manji korijen svježeg đumbira (50, 100 g)
veći file pilećih prsa
patlidžan
limeta
150 g bukovača
svježi bosiljak
čili rezanci
sol, papar

U duboku tavu ulijte 25 dl vode i pola limenke kokosovog mlijeka. Dodajte žlicu gotovog ribljeg umaka, pola jušne žlice curry paste i nasjeckani svježi đumbir. Promiješajte i ostavite da kuha na laganoj vatri.
U međuvremenu pileća prsa i bukovače nasjeckajte na rezance, a patlidžan na kockice. Ubacite sastojke u juhu, promiješajte i kad juha prokuha, kušajte i začinite s malo soli, papra, nekoliko listova bosiljka i dvije kriške limete. Kad je piletina skuhana, poslužite juhu u zdjelicama s čili rezancima.

Vid Nikolić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci