Ružičasta juha od cikle i krumpira

Recept najpoznatije britanske blogerice koja piše o hrani, Elle Woodward

Sastojci:
600 g krumpira
2 cikle
limenka kokosova mlijeka
limun
2 žličice mljevenog korijandra
2 žličice mljevenog čilija
žličica mljevenog kima
2 češnja češnjaka
sol i papar

Sastojci za krutone:
400 g mladog krumpira
1 žličica mljevenog čilija
sol, papar i maslinovo ulje

Zagrijte pećnicu na 200˚C. U posudu za pečenje stavite neoguljenu ciklu i pecite je oko sat vremena. Dok se cikla peče, oljuštite krumpire za juhu (600 g) i skuhajte ih. Za krutone isjeckajte ostale krumpire na kockice nakon što ste ih dobro očistili (ne morate ih guliti). Pomiješajte ih s maslinovim uljem, stavite ih u posudu za pečenje, začinite čilijem, soli i paprom te pecite u pećnici oko 45 minuta dok ne postanu zlatnožuti. Kad se cikla ispeče, stavite je sa strane da se ohladi. Nakon toga joj oljuštite koru, nasjeckajte je na komadiće i stavite u blender. Dodajte i kuhane krumpire, začinite sokom limuna, kimom, čilijem i korijandrom, a potom i bademovo mlijeko, češnjak, sol i papar. Tekstura juhe treba biti svilenkasta i kremasta. Ulijte je u posudu i zagrijte pa poslužite uz krutone od krumpira.

Ella Woodward

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci