Okrepljujuća i protuupalna juha

Ovu povrtnu juhu koja kipti od blagotvornih nutrijenata možete napraviti na čak tri različita načina, ovisno o tome koliko imate vremena na raspolaganju za kuhanje te preferirate li više bistre ili kremaste juhe

Sastojci:

  • 5 šalica vode ili više
  • 2 ½ šalice kovrčavog kelja
  • 1 šalica nasjeckanog ljubičastog kupusa
  • 2 srednje nasjeckane mrkve
  • 1 šalica narezane hokaido tikve
  • 1 šalica nasjeckanog celera
  • 1 šalica nasjeckanog poriluka
  • 2 šalice miješanog povrća po želji ( brokula, cvjetača, tikvica, špinat...)
  • 1 ½ žličica svježeg đumbira oguljenog i naribanog, ½ žličice kurkume
  • 1/2 crvenog luka narezanog na kockice
  • 1 režanj svježeg češnjaka
  • 2 žličice Jaggety (prirodne mješavine začinskog povrća)
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • na kraju: šaka svježeg korijandera ili peršina
  • sol po okusu

Priprema:

U lonac za kuhanje dodajte nasjeckani luk, poriluk, đumbir i češnjak te pirjajte oko 2 minute, povremeno miješajući.

Dodajte celer, mrkvu, brokulu i cvjetaču. Pomiješajte i nastavite kuhati oko 3 minute.

Dodajte vodu i ostalo povrće te začine. Zakuhajte do vrenja, smanjite toplinu i nastavite kuhati još nekih 15 minuta dok povrće ne omekša. Na kraju poslužite s hrpom sjeckanog korijandera ili peršina.

Druga opcija kuhanja ove okrepljujuće juhe je sporo kuhanje na nekoliko sati. Ovu juhu možete jesti s komadićima povrća ili procijeđenu kroz tanku mrežicu ili sito.

Ako volite kremastu juhu onda sve sastojke dodajte u blender i smiksajte.

 

Helena Jakoliš

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci