Okrepljujuća i protuupalna juha
Ovu povrtnu juhu koja kipti od blagotvornih nutrijenata možete napraviti na čak tri različita načina, ovisno o tome koliko imate vremena na raspolaganju za kuhanje te preferirate li više bistre ili kremaste juhe

Sastojci:
- 5 šalica vode ili više
- 2 ½ šalice kovrčavog kelja
- 1 šalica nasjeckanog ljubičastog kupusa
- 2 srednje nasjeckane mrkve
- 1 šalica narezane hokaido tikve
- 1 šalica nasjeckanog celera
- 1 šalica nasjeckanog poriluka
- 2 šalice miješanog povrća po želji ( brokula, cvjetača, tikvica, špinat...)
- 1 ½ žličica svježeg đumbira oguljenog i naribanog, ½ žličice kurkume
- 1/2 crvenog luka narezanog na kockice
- 1 režanj svježeg češnjaka
- 2 žličice Jaggety (prirodne mješavine začinskog povrća)
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- na kraju: šaka svježeg korijandera ili peršina
- sol po okusu
Priprema:
U lonac za kuhanje dodajte nasjeckani luk, poriluk, đumbir i češnjak te pirjajte oko 2 minute, povremeno miješajući.
Dodajte celer, mrkvu, brokulu i cvjetaču. Pomiješajte i nastavite kuhati oko 3 minute.
Dodajte vodu i ostalo povrće te začine. Zakuhajte do vrenja, smanjite toplinu i nastavite kuhati još nekih 15 minuta dok povrće ne omekša. Na kraju poslužite s hrpom sjeckanog korijandera ili peršina.
Druga opcija kuhanja ove okrepljujuće juhe je sporo kuhanje na nekoliko sati. Ovu juhu možete jesti s komadićima povrća ili procijeđenu kroz tanku mrežicu ili sito.
Ako volite kremastu juhu onda sve sastojke dodajte u blender i smiksajte.
Ostali članci
-
Francuska juha od luka prema receptu Gaza Oakleyja
Zdravi, veganski 'comfort food' na žlicu prema receptu Gaza Oakleyja,…
-
Juha od blitve
Juhe su uvijek dobrodošle, pogotovo ako su od povrća, a ovo ukusno i…
-
Zelena detoks-juha za zdravlje jetre
Koliko ste dobri prema svojoj jetri? Moderan stil života koji je obilježen…
-
Juha od blitve
Sezona je blitve, evo kako je poslužiti "na žlicu"...