Miso juha sa soba rezancima

Uz dobar temeljac miso juha je gotova za samo nekoliko minuta. Vrlo jednostavno se priprema pa je gotovo nemoguće da ovo jelo ne uspije – mogu je pripremati početnici, kao i oni koji se još nisu nikad okušali u pripremi egzotičnijih jela. U receptu za ovu jednostavnu juhu iz knjige ‘Sushi – Korak po korak’ (Školska knjiga) pronađite svoj novi omiljeni okus

Količina: za 4 - 6 osoba
Priprema: 15 minuta + 30 minuta namakanja
Kuhanje: 15 - 20 minuta

15 g osušenih shiitake gljiva
375 ml kipuće vode
250 g suhih soba rezanaca
2 l vode
1 komad oguljenog svježeg đumbira, tanko narezanog
2 žlice ječmene miso paste
3 žlice bijele miso paste
3 ljutike (mlada luka), dijagonalno razrezane
120 g šampinjona, narezanih

1. Natopite shiitake u kipućoj vodi i ostavite ih 30 minuta.
2. Potom ih iscijedite, ali nemojte baciti tekućinu. Tanko narežite gljive.
3. Kuhajte rezance 4 - 5 minuta u velikoj posudi kipuće vode dok ne omekšaju pa ih procijedite.
4. Vodu, đumbir i ostatak tekućine od gljiva zagrijavajte na jakoj vatri dok ne proključa, a zatim smanjite temperaturu.
5. Dodajte obje miso paste i miješajte dok se ne rastope.
6. Dodajte ljutiku, shiitake i šampinjone te miješajte.
7. Ravnomjerno rasporedite rezance i juhu u tanjure ili zdjelice i poslužite vruće.

miso sushi knjigaKnjigu ‘Sushi - Korak po korak’ (149 kn), u izdanju Školske knjige, možete nabaviti u svim boljim knjižarama

Pročitajte i:

Miso juha - u čemu je njezina tajna?

Miso juha sa škampima i udon rezancima

Miso juha od koromača

Fotografije i recepti: Carla Bardi i Ikuei Arakane iz knjige ‘Sushi - korak po korak’ (Školska knjiga)

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci