Miso juha s proljetnim povrćem

Lagana aromatična juha koja blagotvorno djeluje na probavni sustav savršena je za prevrtljive proljetne dane kad nas iznenadi hladan vjetar i naoblaka

svežnjić mladog luka

1 češanj češnjaka

komad korijena đumbira dug 1 cm

7,5 dl povrtnog temeljca (ili 7,5 dl vode + 1 kocka za povrtnu juhu bez mononatrijevoga glutaminata)

4 šparoge

svežnjić svježeg peršina

1 žlica miso paste

za posluživanje: rotkvice narezane na tanke ploške, sjemenke sezama

 

Mladi luk očistite i narežite; odvojite dio narezanog zelenog dijela za posipanje. Češnjak oljuštite i zgnječite, a đumbir naribajte. Šparoge očistite, uklonite tvrdi dio, a ostatak narežite. Mladi luk stavite u lonac, prelijte ga s 4 žlice vode i pirjajte nekoliko minuta, odnosno dok ne omekša. Dodajte češnjak i đumbir te pirjajte još minutu, a zatim ulijte temeljac. Kuhajte na srednjoj vatri, a kad juha zakipi, ubacite narezane šparoge i nastavite kuhati još 4-5 minuta. Umiješajte nasitno nasjeckan peršin i maknite s vatre. Miso pastu u zdjelici razmutite s malo juhe i umiješajte pa juhu pospite narezanim zelenim dijelom mladog luka. Poslužite s tanko narezanim rotkvicama i sezamom. 

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci