Mediteranska juha od slanutka, rajčice i kadulje

Velika pobornica mediteranske prehrane dr. Kažinić Kreho uvijek naglašava da zdravlje i ravnotežu ne treba tražiti u popularnim trendovima prehrane koji stižu sa svih strana svijeta kad u našem podneblju već imamo najzdravije tradicijske jelovnike...

za 4 osobe

500 g umaka od rajčice
500 ml temeljca od povrća
1 žličica suhe kadulje
250 g špinata
250 g kuhanoga slanutka
1 žlica maslinova ulja
1 crveni luk, srednje veličine, narezan
2 češnja češnjaka, zgnječena

U većoj posudi debljega dna zagrijte ulje te dodajte luk i češnjak. Ulijte umak od rajčice i kuhajte 15 minuta. Dodajte slanutak, temeljac od povrća i kadulju. Kuhajte 10 minuta.
Pred kraj dodajte špinat te kuhajte još nekoliko minuta. Začinite po želji i poslužite s toplim krostinima.

Lejla Kažinić Kreho, liječnica i nutricionistkinja

Ostali članci