Marokanska juha od leće

Ponekad nismo svjesni kakvu čaroliju može napraviti naoko obična namirnica kada se nađe u rukama zaljubljenika u finu i raznovrsnu prehranu

MAROKANSKA JUHA OD LEĆE
(za 4 osobe kao predjelo ili za 2 osobe kao glavno jelo)

1 sitno nasjeckan luk
2 mrkve nasjeckane na kockice
1 šalica leće (250 ml)
¼ žličice kumina
¼ žličice mljevenog korijandra
¼ žličice kurkume
prstohvat cimeta
sol, papar
500 ml povrtnog temeljca
250 ml vode
1 konzerva pelata od rajčice
1 žličica šećera
maslinovo ulje
jogurt po želji

Na malo maslinova ulja popržite luk i mrkvu. Dodajte leću i sve začine osim soli. Kratko popržite pa dodajte pelate, povrtni temeljac i vodu. Dodajte šećer, promiješajte i ostavite da zavrije. Kada proključa, smanjite vatru i poklopite. Pustite da se krčka oko 45 minuta, tj. dok se leća ne skuha. Sol dodajte tek tada.
Izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete gustu juhu, prema potrebi dodajte još začina i, ako želite, prelijte s malo jogurta. Poslužite toplo.

Nevenka Zelunka-Cvijetić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci