Krem-juha od mrkve i đumbira

Juha žive boje i orijentalnog okusa grije aromatičnim začinima, koji svojim zdravim sastojcima pridonose zaštiti zdravlja tijekom zime

1 kg mrkve

1 luk

1 češanj češnjaka

2 žlice ekstradjevičanskoga maslinova ulja

komad đumbira dug 4 cm

¼ žličice kurkume

¼ žličice cimeta

¼ žličice kajenskog papra ili ljute papričice

1 litra povrtnog temeljca

sol i svježe mljeven papar

svježi peršin za posluživanje

 

Mrkve očistite i narežite na kolutiće. Luk i češnjak oljuštite i nasitno nasjeckajte. Đumbir ogulite i naribajte. U loncu zagrijte ulje pa na njemu propirjajte luk, češnjak i đumbir. Pospite kurkumom, cimetom i kajenskim paprom te pirjajte pola minute. Dodajte mrkvu i kratko propirjajte, a zatim ulijte temeljac i kuhajte dok ne zakipi. Smanjite vatru i kuhajte dok mrkva ne omekša. Maknite s vatre i smiksajte štapnim mikserom. Začinite solju i paprom po ukusu, pospite svježim peršinom te poslužite.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci