Krem-juha od batata

Prirodno, bez glutena, hranjivo i vrlo ukusno! Donosimo vam recept za juhu Jadranke Boban Pejić, iz kuharice 'Prirodno bez glutena'

Sastojci:

2 veća batata (oko 400 g)
1 luk
2 žlice maslinova ulja
½ šalice žute leće
1 l vode ili temeljca
½ žličice kajenskog papra
1 žlica mješavine suhih začina
½čajne žlice soli
2 žlice limete ili limuna
2 - 3 žlice svježeg peršina
1 - 2 batata za čips
sol, suncokretovo ulje za prženje

Narežite luk na deblje polumjesece. Pirjajte ga 4 - 5 minuta na maslinovu ulju zajedno sa začinima, uz stalno miješanje. Dodajte oguljeni batat narezan na kocke veličine 2 cm, opranu leću i temeljac ili vodu. Kada zakuha, smanjite vatru i kuhajte poklopljeno 15 - 20 minuta. Izmiksajte štapnim mikserom potom dodajte papar i sol pa vratite na vatru da prokuha. Isključite vatru, dodajte sok limete ili limuna pa ostavite poklopljeno da odstoji 5 minuta. Pospite sjeckanim peršinom.

U međuvremenu pripremite čips od batata kojim ćete ukrasiti juhu. Ogulite batat pa strugalicom za povrće „nastružite“ tanke ploškice. Nakratko ih stavite u zagrijano ulje dok ne porumene pa ih izvadite na papirnati ubrus. Posolite dok je toplo i poslužite uz juhu.

Jadranka Boban Pejić, iz kuharice 'Prirodno bez glutena'

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci