Juha s čilijem i grahom

U hladnim zimskim danima nema ništa bolje od tople juhe koja će nas zagrijati, okrijepiti i zasititi...

2 žlice ulja
1 velika nasitno nasjeckana glavica luka
4 češnja češnjaka
2 mrkve
2 crvene paprike
250 g svježih šampinjona
1 žličica sušenog origana
½ žličice mljevene ljute papričice
2 žlice koncentrata rajčice
1 l pilećeg temeljca
2 limenke crvenog graha
svježe mljeveni papar, sol

U loncu zagrijte ulje pa pržite luk oko 5 minuta, dok ne postane staklast. Dodajte češnjak narezan na kriške pa sve zajedno pržite još 1 minutu. Očistite i ogulite mrkvu i šampinjone. Paprike operite pa odstranite središnji dio sa sjemenkama. Mrkve prerežite napola i narežite na kriške, a paprike na trake. Stavite ih u lonac zajedno sa šampinjonima narezanim na kriške i pospite origanom i čilijem. Pržite nekoliko minuta, a zatim dodajte koncentrat rajčice pa sve zajedno kratko pirjajte. Dodajte temeljac i ocijeđeni grah, poklopite i kuhajte oko 15 minuta na srednje jakoj vatri. Juhu začinite solju i paprom, razdijelite je u tanjure i pospite nasjeckanim peršinom. Poslužite je dok je vruća.

Izvor: Kuhaj.hr

Preporučujemo

Ostali članci