Juha od poriluka s crostinima od vrganja

Poriluk je nježnijeg okusa od ostalih vrsta luka i savršen je sastojak laganih variva. Ovaj recept za juhu s porilukom kombinirajte s crostinima od vrganja

Vrijeme pripreme: 40 min
Vrijeme kuhanja: 30 min

1 žlica ulja
500 g krumpira, narezanog na kockice
1 l povrtnog temeljca
2 lovorova lista
2 poriluka, dijagonalno narezana na ploške
200 g vrganja
1/2 luka kozjaka
1 režanj češnjaka
1 - 2 žlice krušnih mrvica
1 žlica maslaca
1 žlica maslinova ulja
4 kriške kruha ili bageta
1 šaka nasjeckanog peršina
4 žlice kiselog vrhnja

1. Zagrijte ulje u većoj posudi i kratko pržite krumpir da ne dobije boju. Ulijte temeljac, dodajte lovorov list i lagano kuhajte oko 10 minuta. Dodajte poriluk i kuhajte još 10 - 15 minuta. Začinite solju i paprom.

2. Zagrijte pećnicu na funkciji grill. Usitnite gljive, luk kozjak i češnjak u sjeckalici ili ručno. Mješavini dodajte krušne mrvice te je kratko prepržite na otopljenom maslacu u manjoj tavi. Posolite i popaprite i ako je smjesa prevlažna, dodajte još mrvica. Kriške kruha premažite mas­linovim uljem i mješavinom s vrganjima te stavite u pećnicu na pet minuta.

3. U juhu dodajte peršin, a kada je ulijete u tanjure u svaki dodajte žlicu kiselog vrhnja te je poslužite s crostinima od vrganja.

StockFood

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci