Juha od "ostataka" rotkvica

Ništa se ne baca: kad kupite svežnjić rotkvica, odmah odvojite listove – i skuhajte ovu brzu juhu

200 g listova rotkvica

2 žličice octa

3 žlice maslinova ulja

1 kocka za povrtnu juhu

200 g tankih rezanaca za juhu

soli i svježe mljevenog papra po ukusu

1-2 rotkvice

nasjeckani peršin ili vlasac za posipanje

 

U veću zdjelu ulijte vodu te joj dodajte ocat; u toj vodi operite listove rotkvica pa ih dobro ocijedite. U loncu zagrijte maslinovo ulje te na njemu 3 minute pirjajte listove rotkvica. Prelijte litrom vode te dodajte smrvljenu kocku za povrtnu juhu.

Promiješajte pa nakon što zakipi, kuhajte 5 minuta. Potom maknite s vatre i smiksajte štapnim mikserom. Vratite na vatru, a kad juha ponovno zakipi, dodajte tanke rezance za juhu i kuhajte još onoliko koliko je navedeno na pakiranju. Kušajte pa popaprite i po potrebi još posolite. Prije posluživanja pospite tanko narezanim rotkvicama i nasjeckanim peršinom ili vlascem.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci