Juha od kobasica i leće

Dobra juha lagano je predjelo, a ponekad i hranjiv glavni obrok. Isprobajte naš prijedlog za hladnije dane

(za 4 osobe)
Vrijeme pripreme: 50 minuta

šalica osušene smeđe leće
limenka (400 g) crvene leće
200-300 g dimljene kobasice, tanko narezane
limenka nasjeckane rajčice
žličica suhog origana
2 češnja češnjaka, zgnječena
žličica suhog senfa (senfa u prahu)
6 šalica pilećeg, goveđeg ili povrtnog temeljca
morska sol i mljeveni crni papar
hrskava slanina
pržene kockice kruha

Isperite leću i dobro je osušite, stavite je u lonac te dodajte ostatak sastojaka, ali nemojte začiniti. Kuhajte gotovo potpuno poklopljeno 40-ak minuta dok leća ne omekša. Dodajte začine po želji. Ako juha postane pregusta, razrijedite je s više temeljca. Poslužite s kockicama kruha i slaninom.

Prijedlozi:
umjesto kobasice i slanine, dodajte komadiće pečene šunke
potpuno izbacite meso i jelo pospite izmrvljenom fetom i kockicama kruha

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci