Juha od bundeve, jabuke i đumbira

Neka u hladnim danima na vašem stolu popularna postane juha od bundeve, jabuke i đumbira. Ponudite je i najmlađima jer djeca vole njen slatkasti okus

žlica pročišćenog maslaca (ghee)
1 crveni luk, sitno nasjeckan
3 cm svježeg đumbira, bez kore i sitno narezanog na kockice
¼ žličice kurkume
2 šalice bundeve, narezane na kockice
1 jabuka, narezana na kockice
3 šalice vode
sol i papar, po ukusu

Na pročišćenom maslacu pržite luk i đumbir nekoliko minuta da omekšaju, dodajte kurkumu i miješajte minutu. Potom dodajte jabuku i kuhajte 5 minuta uz stalno miješanje, a zatim bundevu i vodu pa začinite. Kuhajte 20 minuta ili dok bundeva ne omekša, te na kraju usitnite štapnim mikserom.

Jelena Belgrave

Preporučujemo

Ostali članci