Juha od brokule sa zobenim pahuljicama

Poslužite je s četiri žličice balzamičnog octa i dobit ćete novi okus

(za 4 osobe)
manji crveni luk
2 žlice maslinova ulja
300 g vrhova brokule
1,2 l povrtnog temeljca ili vode
1/2 šalice sitnih zobenih pahuljica
150 g svježeg tofua
2+2 prstohvata suhog bosiljka
žlica umeboshi octa
1/2 bio povrtne kocke za juhu
2 prstohvata soli

Pri posluživanju:
4 žličice balzamičnog octa

Zagrijte posudu i na maslinovu ulju pržite luk narezan na kockice. Kada luk poprimi zlatnožutu boju, dodajte mu zobene pahuljice i dva prstohvata suhog bosiljka. Promiješajte i pržite još dvije minute na laganoj vatri. Prelijte toplim temeljcem. Kada temeljac zavrije, dodajte narezanu brokulu i kuhajte 10 minuta. Dodajte tofu narezan na kocke. Kad tofu ispliva na površinu, sklonite juhu s plamena i štapnim mikserom izmiksajte. Juhu vratite na štednjak i zagrijte do vrenja. Dodajte pola kocke za juhu, sol i umeboshi ocat. Kuhajte dvije minute i dodajte preostali bosiljak. Svaku porciju začinite žličicom balzamičnog octa.

Željka Fordren Jambrešić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci