Hladna juha od rotkvica s metvicom

Budući da se za pripremu ove juhe upotrebljava i lišće, rotkvice moraju biti potpuno svježe

2 svežnjića rotkvica
10-ak listića svježe metvice
1 mala zelena jabuka
1 manje pecivo ili kriška kruha (oko 70 g)
svježe iscijeđen sok 1 limuna
1 žlica maslinova ulja
2 žlice mljevenih badema
1 češanj češnjaka ili ½ žličice češnjaka u prahu
sol i svježe mljeven papar


Rotkvice dobro operite, uključujući i lišće, pa sve krupno narežite, kao i jabuku i pecivo (ili kruh). U blender stavite narezane rotkvice i njihovo lišće, listiće metvice, jabuku, limunov sok, maslinovo ulje i 2 dl hladne vode. Smiksajte pa dodajte komade peciva, mljevene bademe i češnjak. Još smiksajte pa posolite i popaprite po ukusu. Do posluživanja držite u hladnjaku.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci