Hladna juha od poriluka i koromača

Koromač je zbog svoga specifičnog okusa nerijetko zapostavljen, ali ova fina juha vratit će ga u sam vrh omiljenih namirnica

(za 6 osoba)
2 žlice maslinova ulja
2 poriluka, očišćena i tanko narezana
2 korijena koromača, očišćena i tanko nasjeckana
2 krumpira, oguljena i narezana na kockice
1,2 l pilećeg ili povrtnog temeljca
2 dl slatkog vrhnja
sol i papar

Na maslinovu ulju na umjerenoj vatri propirjajte poriluk dok ne omekša. Dodajte koromač i kockice krumpira te pirjajte još 10-ak minuta. Dodajte temeljac pa sve zajedno kuhajte polupokriveno dok povrće ne omekša (20-ak minuta). Kad je povrće omekšalo, usitnite ga u blenderu, vratite u zdjelu s ostatkom tekućine i kuhajte još nekoliko minuta. Lagano umiješajte slatko vrhnje i dodajte sol i papar prema želji. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati i poslužite hladno.

Domagoj Frisch

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci