Gusta juha od koprive

S prvim znacima proljeća mlada kopriva najbolje je sredstvo za jačanje krvi i lagano čišćenje organizma...

2 žlice maslinova ulja
2 mlada luka
batat (slatki krumpir)
2 žlice sojinog ili zobenog vrhnja
sol i papar
2 šalice vode
2 šalice sojinog ili zobenog mlijeka
300 g lišća mlade koprive

U posudi zakuhajte vodu pa stavite lišće koprive. Kuhajte 3-4 minute kuhačom pritišćući koprivu u vodi. Procijedite, dodajte 2 žlice sojinog ili zobenog vrhnja pa izmiksajte u pastu. Na ulju propirjajte sitno sjeckani mladi luk, dodajte oguljeni i sitno sjeckani batat pa pirjajte 3-4 minute. Dodajte prstohvat soli pa ulijte vodu i mlijeko. Kuhajte 10-ak minuta poklopljeno na laganoj vatri. Izmiksajte ručnim mikserom, dodajte pire od koprive pa ponovno zakuhajte juhu. Kad prokuha, po želji dodajte soli i papra pa ostavite da poklopljeno odstoji 2-3 minute.

Jadranka Boban Pejić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci