Azijska juha sa shitake gljivama

Azijsku juhu s tankom japanskom tjesteninom somen poslužite umornim ukućanima nakon napornog tjedna

2 velike mrkve narezane na kockice
5 listova kelja narezanih na trakice
5 suhih shitake gljiva
150 g tanke japanske tjestenine somen (ili rezanaca za juhu bez jaja)
100 g tofua narezanog na kockice
1,2 l vode
2 žlice tamari umaka (ili 4 žlice shoyu umaka)

Kad voda proključa, ubacite oprane gljive i kuhajte 10 minuta. Izvadite gljive, odstranite stapku, a klobuke narežite i vratite u temeljac. Dodajte mrkvu i kelj i kuhajte 8 minuta. Ubacite tofu i tamari umak pa ostavite na laganom plamenu još 2 minute. Posebno skuhajte tjesteninu pa je prelijte juhom. Zimi ovu juhu možete obogatiti čajnom žlicom svježeg đumbirovog soka.

Željka Fordren Jambrešić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci