Trendovi novog doba: Transformacijska putovanja

Sve je više onih koji putuju ne samo da bi se opustili, zabavili i doživjeli nešto novo, nego i temeljito poboljšali svoje duševno i fizičko zdravlje te doživjeli duhovno iskustvo...

„U velikom su porastu takozvana transformacijska putovanja na kojima se ljudi nastoje bolje povezati sa samima sobom i prirodom uz pomoć raznih lječilišnih i ekoloških programa“, navodi Svjetski institut za wellness (Global Wellness Institute). Vrlo su tražena „zelena“ putovanja tijekom kojih se prakticira održiv način života na ekoimanjima te iscjeljujuće tehnike boravka u šumi (tzv. šumska terapija).

Svjetski institut za wellness također ističe da su razlozi putovanja sve manje uobičajeni (npr. medeni mjesec i razne obljetnice), a češće se putuje radi oporavka nakon teških životnih razdoblja i emocionalnih prekida. Primjerice, povećava se broj turističkih resorta koji nude solo wellness i life coaching nakon razvoda.

U turističkoj ponudi sve su raznovrsniji i wellness programi posvećeni ženama, poput predaha za majke nazvanog mumcation (složenica nastala od engleskih riječi mum: mama i vacation: odmor), ali i tretmana za povećanje plodnosti jer su u suvremenom životu granice rađanja pomaknute i mnoge žene teže zatrudne. Žene zrelije  dobi, pak, sve češće putuju u klinike za zdravo starenje gdje uče kako se lakše nositi s ­menopauzom.

Pročitajte i:

Jordan - put osobne transformacije

Hodočašća - putovanja s namjerom

Putovanja koja mijenjaju život

Glamping - nomadski glamur koji je osvojio svijet

Ivana Vodogažec

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci