Hrvatski Indiana Jones: Ekopustolovine rijekama Hrvatske i svijeta

Radovi Gorana Šafareka vrijedni su divljenja

Poznati koprivnički istraživač prirode, snimatelj i biolog Goran Šafarek već više od desetljeća provodi projekt Rijeke Hrvatske, u sklopu kojega je objavio monografiju i niz kraćih videouradaka, a nedavno je predstavio dokumentarni film Rijeke – zeleni krvotok Hrvatske.

detalji 7Goran Šafarek

U filmu prikazuje velike prirodne vodotokove u našoj zemlji, otkrivajući bogatstvo bioraznolikosti na dravskim sprudovima, u Kopačkom ritu i Lonjskom polju, na slapovima Mrežnice i Krke te mnogim drugim mjestima iznimne ljepote.

Šafarek je, također, ljubitelj i poznavatelj svjetskih rijeka te je sudjelovao u brojnim ekspedicijama diljem planeta, zbog čega je prozvan hrvatskim Indianom Jonesom.

detalji 17

Uskoro kreće u novu pustolovinu – višegodišnji projekt Rijeke svijeta tijekom kojega će istraživati pedeset rijeka na svim kontinentima, počevši od ledenjaka Himalaje i indijskih delti do južnoafričke rijeke Okavango koja nestaje u pustinji i prostranstava Amazone.

detalji 11

„U sklopu ovog projekta namjeravam obići neke od najdivljijih krajeva svijeta, snimiti filmski serijal i potom napisati knjigu“, najavio je Šafarek.

detalji 24

Ivana Vodogažec

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci