Story Green rascvjetao zagrebački Zrinjevac

Ove subote, u samom srcu Zagreba, lifestyle tjednik Story organizirao je Story Green dan, svoju tradicionalnu manifestaciju kojom obilježava Dan planete Zemlje

Podijeljeno je nekoliko stotina cvjetnih sadnica svim posjetiteljima koji su donijeli neku vrstu ambalaže za reciklažu. Ovaj događaj za cilj ima na zabavan i posjetiteljima blizak način dočarati kako što bolje i više svojim svakodnevnim izborima ostaviti zeleni otisak u svom životu.

Bicikliranje je jedan od takvih stilova života, pa se projektom Žbicanj predstavio Grad Zagreb, promovirajući nadolazeći mjesec svibanj kao mjesec vožnje biciklom. Boravak u prirodi kroz zabavne sportske utrke promovirao je svjetski poznati brand Tough Mudder sa zanimljivim programom prepreka koji su predstavili na zelenim površinama ovog parka.

Zdrava hrana, biodinamički uzgoj i ekološka poljoprivreda sinonim su za male OPG-ovce koje ujedinjuje Mali plac, a njihovi su se proizvodi mogli osim degustacije i kupiti. BIOBAZA je predstavila svoje nove prirodne proizvode za čišćenje i njegu doma, a PET SECRET, također domaći hrvatski brand predstavio je svoju liniju organskih sredstava za njegu kućnih ljubimaca.

Podršku eventu dali su i Annika baby, Carlsberg te JYSK koji je uz nove modele namještaja predstavio i svoje društveno odgovorno poslovanje te projekt kojim su pošumili Sljeme sa 10.000 sadnica stabala.

Zagrebačka Čistoća pobrinula se za dodatne edukacije po pitanju recikliranja a predstavio se i Floraart te najavio ovogodišnju manifestaciju koja će se održavati pod sloganom "Održivi razvoj", temi koja je itekako bila aktualna i na ovom Story Green danu, koji je ugostio press konferenciju magazina National Geographic na temu Održivog razvoja.

Posjetitelje su zabavljali Matija Cvek, DJ Dadoo te dječji zbor Zagrebački anđeli a posebno zanimljivo bilo je na gostujućoj predstavi Black Anthem Theatre Company-a iz Ugande koji su odigrali predstavu na temu Plastika, a sve u sklopu partnerstva s kazalištem Žar ptica.

Mnogi poznati odazvali su se ovom lijepom druženju, a kako je bilo pogledajte u galeriji koju vam donosimo.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci