Stare navike uz nove berbe vinarije Kutjevo

Dolazak proljeća predstavlja idealno vrijeme za kušanje novih berbi nagrađivanih vina vinarije Kutjevo d.d.

Stare navike, nove berbe

Dolazak proljeća predstavlja idealno vrijeme za kušanje novih berbi nagrađivanih vina vinarije Kutjevo d.d. U podrumima naše najstarije vinarije, dozrijevaju vina raznih berbi, od kasnijih do predikatnih, međutim, u proizvodnji vina posebna se pozornost posvećuje sorti graševina koja dolazi u impresivnom broju raznih stilova, a brojna priznanja i nagrade samo su potvrda kvalitete koju ova sorta pokazuje i donosi.

Govoreći o izlasku nove berbe, glavni enolog vinarije Kutjevo, Ivan Marinclin, istaknuo je kako ljubitelji vina mogu očekivati svježa, živahna, pitka i harmonična vina, prepoznatljivog cvjetno-voćnog karaktera koja će, nesumnjivo, i u 2021. godini pronaći put do novih tržišta te osvojiti nepca novih potrošača.

“Svaka berba je različita, prema svakoj se odnosimo individualno i s poštovanjem prema onome što daje. Cjelokupna filozofija naše vinarije jest izraziti autentičnost i vjerodostojnost kojom želimo zadržati povjerenje koje domaći i inozemni ljubitelji naših vina prenose s generacije na generaciju uz naglasak na stvaranju vina koje odražava bogatstvo našeg terroira – najstarijeg na području Hrvatske - s posebnim naglaskom na kulturno i povijesno naslijeđe u proizvodnji vina koje baštinimo gotovo osam stoljeća.

Kapljica za najzahtijevnija nepca

Po pitanju proizvodnje vina, kako su vinogradi smješteni na više različitih lokacija, grožđe se sa svake pozicije u optimalnom trenutku zrelosti zasebno bere, pažljivo vinificira i odležava. Nove berbe na tržište izlaze kada internim kušanjima utvrdimo spremnost, tako primjerice, na tržište prve izlaze linije prepoznatljivih kvalitetnih i vrhunskih graševina, zatim linija Rosé Premium i linija Rosé vina namijenjenog retailu. Riječ je o sviježim vinima namijenjenim intimnim trenutcima, za ručak, večeru ili opuštena druženja.

S druge strane, jednako su namijenjena profesionalcima koji će ih poslužiti u vinskim barovima i restoranima. To su vina koja mogu zadovoljiti zahtjevne ljubitelje, isto kao i one koji tek ulaze u svijet vina. Za premium linije de Gotho i Maximo, međutim, vrijede drugačija pravila. Spomenute linije odležavamo duže kako bismo postigli kompleksnost te dodatno izrazili posebnost lokaliteta s kojeg grožđe dolazi.”

VRHUNSKA GRAŠEVINA 2020.

8

Brend vinarije Kutjevo d.d. dolazi u tipu svježeg vina s dosta voćnosti i sa stanovitim cvjetnim notama, u ustima toplo, dobro zaobljenog i skladnog tijela. Kristalno slamnato-žute boje, s mirisom naglašena intenziteta koji upućuje na svježu jabuku, vinogradarsku breskvu, nudi i ponešto svijetlog poljskoga cvijeća. Okus je živ, s dobro ukomponiranim kiselinama. Na prvom ovogodišnjem međunarodnom ocjenjivanju vina, Mundus Vini Spring Tasting 2021. u Neustadtu linija Vrhunske graševine berbe 2020. osvojila je srebro što potvrđuje kontinuitet kvalitete koju u vinariji njeguju desetljećima.

ROSE PREMIUM 2020.

Rose Premium4

Rosé Premium predstavlja kupažu sorti Pinot crni i Zweigelt. Ugodno i osvježavajuće vino kristalno bistre losos boje, s privlačnim, provansalskim, karakterom fine voćnosti, u pravcu svježeg domaćeg tamno-crvenog bobičastog i jagodastog voća te diskretnih cvjetnih nijansi koje naprosto mami da natočite još jednu čašu.

Osim navedenih vina iz berbe 2020., uvijek možete pogledati i cjelokupnu ponudu u sklopu online vinoteke na kutjevo.com gdje Vas čeka bogata ponudu vina i mješovitih poklon paketa.Ne zaboravite uživati u malim stvarima uz bocu vrhunskih vina koje će cijeli doživljaj podići na višu razinu. Uzdravlje!

Promo

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci