Satovi joge za gluhe i gluhonijeme osobe

Novi program pod nazivom "Yoga za gluhe - hearing loss yoga" ima za cilj poboljšanje kvalitete života gluhih i gluhonijemih osoba. Program je u potpunosti prilagođen i dostupan svakome, od početnih do naprednih polaznika.

Program Yoga za gluhe, koju je u Zagrebu pokrenula joga učiteljica Iva Mihanović, nova je prilika za sve gluhe, nagluhe i gluhonijeme da se pridruže prilagođenoj jogi koja objašnjava stari klasičan sustav pristupanja umu, duhu i tijelu.

Dharma joga

Stil joge koji se ovdje podučava je Dharma joga. Ona se bavi klasičnim sustavom joge (vježbanjem) i pristupom tijelu u svrhu samoiscjeljenja. Sat se sastoji od asana (položaja tijela), tehnika disanja (pranayama i kriya), opuštanja (joga nidra) i meditacije (koncentracije).

Dharma joga dobila je naziv po velikom učitelju današnjice Sri Dharma Mittri, učeniku Yogi Gupte koji je bio jedan od prvih zagovornika sirovojedstva i veganstva na zapadu. Podučavanjem je širio Hatha Yogu i vedsku filozofiju krajem prošlog stoljeća u Americi. Sri Dharma MIttra osnovao je svoj centar za jogu u New Yorku prije 50 godina, gdje još uvijek podučava u svojoj 80-toj godini żivota i središte je Dharma joge današnjice. Dharma joga danas je popularna širom svijeta, a u Hrvatskoj je prisutna od 2009. godine.

dharma joga

Osobno iskustvo

Učiteljica joge Iva Mihanović koja je pokrenula ideju o prilagođenom pristupu vođenja joge za osobe oštećenog sluha bavi se jogom desetak godina, a edukaciju za joga učitelja započela je 2012. u Zagrebu te nastavila školovanjem u New Yorku. Potaknuta osobnim iskustvom i gubitkom sluha od 84 posto, odlučila je promijeniti pristup podučavanju joge i prilagoditi ga osobama drugačijih potreba.

Satovi joge za gluhe održavaju se u Zagrebu, u Ilici 43/1 u Yoga&Art studiju Lotos.

Facebook: https://www.facebook…­uhe-288743308460298/

www.yogaartlotos.com

dharma joga

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci