Posjetite Mali plac na 11. Sensa danu

Na Sensin festival zdravlja, vitalnosti i ljepote u park Maksimir stižu i ljetni plodovi Malog placa. Od 10 do 19 sati sudjelujte u bogatom i kreativnom programu 11. Sensa dana, istražite stolove pune sezonskih poslastica i uživajte u zdravom kasnoljetnom meniju Malog placa s potpisom lokalnih OPG-ova

Ako ste ljubitelji sireva, ne propustite delikatesne kozje i kravlje sireve iz male sirane iz Koprivnice Horizont sirevi, zajedno s focacciom, krumpirušom ili beskvasnim pecivom iz male pekarske manufakture Iris i Branimir delicije, kod kojih, također, možete isprobati i domaću štrudlu od jabuke i kolačiće od prhkog tijesta s nadjevom od jabuka. 

sir

Ekomedo donosi svoje poznate medove od creske kadulje i primorske livade, a Arka delicije pripremila je ajvare, pinđur i začine. 

Kikiriki s ghee maslacem i mediteranskim biljem ili indijskim začinima pronađite kod People2people, dok super energetske namaze kušajte na stolu kod Super Danka

Kod Zdravogriza isprobajte veganske slastice i obavezno otkrijte Cidrani koji prvi put na Mali plac stiže starinskim jabučnim octom u novom ruhu. Prirodnu kozmetiku potražite na stolovima kod Lele i Qale.

cidrani

Mali plac je mobilna tržnica lokalne i organske hrane koja okuplja OPG-ove iz cijele Hrvatske, s naglaskom na ekološka obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva. Djelujući po načelu kratkog lanca opskrbe te transparentnog i direktnog povezivanja kupaca i proizvođača, Mali plac ujedinjuje građane i male proizvođače hrane, vrtlare i sjemenare koji brinu o ljudima i okolišu kako bi svi zajedno radili na stvaranju bolje i održive budućnosti hrane. 

Na taj način Mali plac godinama predano radi na osiguravanju kontinuiranog pristupa zdravoj hrani, promociji održivog življenja, podržavanju malih lokalnih i ekoloških proizvođača, održavanju i jačanju kratkih lanaca opskrbe u Hrvatskoj, očuvanju bioraznolikosti te poticanju održivih prehrambenih i ekonomskih modela koji doprinose dobrobiti pojedinaca, lokalne zajednice i okoliša.

Promo

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci