Orange Bike Ride u znaku leptira

Tradicionalni, 5. Orange Bike Ride krenuo je točno u podne iz jednog od najljepših parkova u centru Zagreba, parka Zrinjevac

Ove godine narančasta parada imala je  dobrotvorni karakter koji je namijenjen projektu udruge OZANA “Sanjam, letim, živim” za osobe s multiplom sklerozom. Svi sudinoci imali su priliku kupiti leptir ili majicu po simboličnoj cijeni od 10,00 kuna te pomoći radu udruge. Leptiri se rađaju na 'letećim' radionicama udruge, gdje se kukićaju, pletu i filcaju, a svi sudionici Orange Bike Ride-a imali su priliku uživo na Zrinjevcu vidjeti kako nastaju.

Leptiri narančaste boje ili s narančastim detaljima preplavili su Zrinjevac, jer upravo se narančasta boja smatra bojom optimizma i životne energije, a ujedno je i zaštitna boja MS-a i Orange Bike Ride-a. Iza ovog hvalevrijednog projekta stoje Kraljevina Nizozemska, svjetski lider u bicikliranju i Grad Zagreb, koji žele potaknuti što više ljudi svih dobnih skupina na bicikliranje i tjelesnu aktivnost. U sklopu događanja veliki interes izazvala je tvrtka Philips s novim aparatima za kavu espresso Philips 3200 LatteGo. Naime, svi sudionici mogli su uživati u jedinstvenom okusu fine kave koji su pripremali stručnjaci iz Philipsa unutar Glazbenog paviljona na Zrinjevcu. Zahvaljujući posebnom sustavu i tehnologiji novi aparati Philips 3200 LatteGo oduševili su brojne ljubitelje kave.

Grad Zagreb je u sklopu projekta Žbicanj organizirao prvu malu biciklijadu za djecu središtem parka  Zrinjevac. „Važno je da neprekidno promoviramo i potičemo korištenje bicikla u svakodnevnom životu, posebno kad se radi o djeci, stoga smo ponosni na organizaciju prve male biciklijade Grada Zagreba i to u prekrsanom ozračju parka Zrinjevac “ istaknula je Darinka Jug iz Gradskog ureda za gospodarstvo, zaduženog za održavanje biciklističkih staza u Zagrebu. Projektom 'Žbicanj' Grad Zagreb promovira mjesec svibanj kao mjesec vožnje biciklom, a u cilju promoviranja sigurnije vožnje biciklom i usvajanja zdravih načina života Gradu Zagrebu u promociji bicikliranja priključilo se i Ministarstvo unutarnjih poslova. Za sportski sadržaj dječjeg kornera pobrinula se Sportska škola Sporti, a svi sudionici i posjetitelji imali su se priliku fotografirati na korneru  Photoboothiquea te na originalan način zabilježiti uspomenu na događanje.   

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.

#orangebikeride #vozimzazagreb #zbicanj #jasanjamjaletimjaživim #pletućisolidarnost

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci