Okusi Europe u Zagrebu

Mlade glazbene zvijezde na Europskom trgu u Zagrebu obilježile su Dan Europe zajedno s brojnim građanima, a kruna događanja bila je gastronomska fešta “Okusi Europe“

Danas se na Europskom trgu obilježio Dan Europe,  događanje u kojemu tradicionalno sudjeluju zemlje članice EU, a kojeg je organiziralo Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, u suradnji s Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Gradom Zagrebom i Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Tjedan Europe je bio prilika da se svi malo bolje upoznamo s Europskom unijom, stoga je protekli tjedan Predstavništvo EK u Hrvatskoj i Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj organiziralo niz događanja za građane u Zagrebu, ali i diljem Hrvatske u organizaciji informacijskih centara Europe Direct, kako bi pružili korisne informacije vezane za rad i ustroj Europske unije, o projektima sufinanciranim iz EU fondova te mnogim drugim zanimljivim informacijama.

dan europe

Na samom početku događanja posjetiteljima su se obratili voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević, voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Staničić, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić, potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

dan europe

Europski trg je danas bio domaćin i velike gastronomske fešte “Okusi Europe“ tijekom koje su veleposlanstva zemalja članica Europske unije omjerili snage u pripremi sendviča, prema svojim nacionalnim receptima te tradiciji. Vještine u spravljanju delicija ocijenjivao je stručni žiri pod kulinarskom palicom chefova Branka Ognjenovića, Nastasje Chiare Petrić i Mate Jankovića, koji su između 18 veleposlanstva odabrali pobjednika. To je FInska, a njihove pobjedničke sendviče pripremala je gospoda Francina Dass, kuharica u rezidenciji veleposlanika Finske.

dan europe

dan europe

Posjetitelji su imali prilku uživati i u bogatom glazbenom programu za koji su se pobrinule mlade glazbene zvijezde, Jure Brkljača, Marko Kutlić, Antonela Đinđić – Nela, David Temelkov i Jelena Žnidarić Zsa Zsa.

dan europe

Dječji zbor Zagrebački anđeli pod ravnanjem umjetničkog voditelja i dirigenta Vitomira Ivanjeka – Vite otvorio je događanje pjesmom te izmamio osmijeh brojnim posjetiteljima, a  voditeljica programa bila je Doris Pinčić Rogoznica.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci