Ne propustite Welcome Spring Festival

Welcome Spring Festival čini bogat i raznolik edukativni program isprepleten predavanjima, radionicama, predstavama, zabavnim igrama, performansima i koncertima

Na Trgu J. J. Strossmayera od 25. travnja do 5. svibnja 2019. godine održat će se Welcome Spring Festival kojemu je cilj pokrenuti kulturu gospodarenja otpadom te pokazati kako je moguće biti kreativan, dobro se zabaviti te jesti i piti uz stvaranje minimalne količine otpada.
S obzirom da jednokratna plastika predstavlja veliko opterećenje za planet, a u želji da Festival bude mjesto pozitivnih promjena, ugostitelji na Festivalu neće koristiti jednokratnu plastiku. Time Welcome Spring Festival postaje prvi festival u Zagrebu na kojem će čaše, tanjuri, slamke i ostali pribor biti izrađeni od 100% biorazgradivih materijala.
welcome spring festival
Posjetitelji će tijekom Festivala imati mogućnost popiti piće iz tzv. "futurističkih bukara" koje su ručno izrađene od drveta bukve i smreke. Dostupne su i festivalske biorazgradive čaše i slamke. Organizator Festivala, Udruga Priroda za sve, na taj način želi potaknuti posjetitelje na ponovnu upotrebu, odnosno usmjeriti ih na ponašanje za održivu budućnost.
Welcome Spring Festival čini bogat i raznolik edukativni program isprepleten predavanjima, radionicama, predstavama, zabavnim igrama, performansima i koncertima. Na radionicama će se zainteresirani moći okušati u izradi rukotvorina od otpada. O okolišnim izazovima će se razgovarati kroz predavanja i debatiranja, a tu je i škola ragbija te škola kineske kaligrafije. Za one koji vole razmišljati, Muzej Iluzija priprema didaktičke drvene mozgalice i društvene igre.

Tradicionalno, u okviru Welcome Spring Festivala organizirana je i Mala Olimpijada Otpada - natjecanje u razvrstavanju kućanskog otpada, kantoboju te u kvizu znanja. Najuspješnije očekuju i vrijedne nagrade.

Nakon cjelodnevne edukacije posjetitelje očekuje vrhunski glazbeni program: Natali Dizdar, Stampedo, Denis & Denis, Ljetno kino, Flyer, Neki Novi Klinci, Lollobrigida, Terminator, Hrvatska Funk Delegacija, Roppongi Red, Chill Out cover band, Le pižon Gipsy Jazz band, DJ Roby, DJ La Star.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci