Najbolja originalna azijska jela isprobajte u Hilton Garden Innu

Ljubitelji autentičnih azijskih specijaliteta, kao i oni koji preferiraju fusion kuhinju - neodoljivi spoje hrvatske, internacionalne i azijske hrane, u zagrebačkom restoranu hotela Hilton Garden Inn doživjet će vrhunsko gastronomsko iskustvo vrijedno povratka u ovu opuštajuću oazu usred asfalta

Chef iz Nepala sa svjetskim iskustvom

U restoranu hotela Hilton Garden Inn, otvorenom prošlog ljeta u Zagrebu, pripremaju se autentični azijski specijaliteti. U ovom segmentu pripreme hrane glavnu riječ vodi master chef azijske kuhinje, nepalac Tika Sharma.

Chef Tika SharmaChef Tika SharmaU Mumbaiju je diplomirao hotelski management nakon čega počinje raditi kao azijski sous chef u hotelu u Mumbaiju. Dvije godine kasnije prelazi u Four Seasons gdje postaje samostalni chef azijske kuhinje i specijalizira tajlandsku, kinesku i japansku kuhinju te postaje sushi master chef.

Radio je u vrhunskim svjetskim hotelima i restoranima u Mumbaiju, Dohi, Milanu, Sejšelima, a najviše je napredovao u jednom od najboljih svjetskih restorana - Nobu u Dohi. Tika se polako navikava na hrvatski jezik i običaje, sviđa mu se način života i ljudi, ali mu ipak nedostaje obitelj koja živi u Nepalu.

sous chef mimiSous chef MimiNjegova sous chefica je vijetnamka Minh Hong iz Hanoia koja je u Hrvatsku stigla 2013. te ima višegodišnje iskustvo rada u restoranima. Minh je dobila nadimak Mimi, a posebno je vješta u pripremi vijetnamskih, tajlandskih, korejskih i japanska jela koja i osobno preferira, a vodi i svoj vrlo kreativan food blog Mimi's cuisine. Mimi je svoju ljubav pronašla u Hrvatskoj i odlično govori hrvatski jezik iako je u početku imala problem komunikacije i teško se navikla na hladnoću i snijeg.

Spoj tradicije i autentične azijske hrane

U restoranu hotela Hilton Garden Inn serviraju tradicionalna i moderna azijske specijalitete, a restoran je poznat po svojim fusion jelima koja neodoljivim spojem hrvatske, internacionalne i autentične azijske hrane čini novo gastronomsko iskustvo. Na jelovniku se nalazi ponuda od prvoklasnih domaćih namirnica, a posebno se ističe vrlo cijenjenja hrvatska plavorepa tuna s otoka Ugljana, iz mjesta Kali.

Osim odličnih sushi i maki rolls i popularnog chicken woka, preporučujemo vam da s azijskog menija obavezno probate originalni nepalski curry i tuna tataki.

Interijer je ugodan, svijetao i moderan, a u odličnoj hrani i izvrsnim koktelima možete uživati i na prostranoj sunčanoj terasi koja se može prilagoditi raznim eventima i proslavama od obiteljskih večera, cocktail zabava pa sve do gala večera.

Terasa Hilton Garden Inn 2

azijska jela

sushi i maki rolls

Promo

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci